I lill-skallen...


Summerbreeze



Nu har jag varit duktig så jag ska ut och köpa lunch och sätta mej i solen en stund med en bok. Åh, så ni önskar att ni var jag just nu!

Words in the morning




Ny dag, varmt utomhus och jag ska städa/plugga hela dagen! Vilken tajming.
Var jätte trevligt att träffa Lisa igår.
Nu måste jag sätta igång med allt på min att-göra-lista.

No doubt, no thinking, keeping it so



Ser ni, ser ni vad jag gjort?
Jag har klippt av mej håret. Ja, inte allt då men ganska mycket. Jag tycker det är så himlans fint, har alltid velat ha kortare hår men har aldrig tagit tag i det. 
Det är såklart Ellinor som är geniet bakom det hela, tack tack syster!


Idag har jag superstressat runt här i lyan. Och som vanligt när jag stressar runt så slutar det med att jag inte kan bestämma vad jag ska ta tag i först vilket leder till att ingenting blir gjort. Men sen lugnade jag ner mej en smula och åkte till skolan och lånade en rapport på bibblan och då släppte det lite.
Sen började jag skriva på den 4:e av de 7 uppgifterna jag måste göra för att få sommarlov, har nu skrivit ungefär hälften, tänker skriva klart i morgon. Sen dumpade jag kläder i min stora väska som ska med mej hem i sommar och pantade flaskor.


Det känns som att det är godkänt i alla fall på min att göra lista- skala. Nu ska jag plocka lite mer här hemma och sen träffa Lisa och käka lite.

Nu är jag i storstan igen och lämnade det här bakom mej för några dagar..


Med dej blir jag mindre




Du borde ta dina ord tillbaks 
För alla glömmer men inte jag 
Ser oss i smyg hålla hand i en taxibil 
Ser varje bild utan att jag vill 
Och allt jag skriver blir samma skit


Veronica Maggio

You're under my skin, please go away!


Those words never go away

Jag vet, jag borde verkligen plugga nu. Men gick bara in en svänga på
nelly.com och hittade så mycket fint. Jag har inte råd att köpa något av det men om någon snäll själ vill ge mej det i present så skulle jag inte klaga.
Nej, men ville bara visa det fina jag hittade!


Såhär
som den senaste tjejen skulle jag vilja se ut hela sommaren, så fint!


Nu ska jag skärpa mej och återgå (börja) skriva.

Sun is up

Om någon undrar så älskar jag nationalencyklopedin! Jag skulle kunna sitta där och klicka på ord hela dagen och lära mej massor!


Prov sparkade lite på en fotboll i mina gamla fotbollsskor igår kväll med Ellinor, vilket lett till en super-stel höger vrist. Hur gammal är jag egentligen?

Misery business




Igår kväll tillbringades i sängen där jag läste igenom några artiklar som jag nu kommer jobba med i en vecka, jiihoo så roligt! Eller inte så mycket.
Började skriva på den första idag och upptäcker att artikeln jag ska ta info från är skriven på något mysteriskt jiddisch-vetenskapligt sätt så jag hittar inget info på alla cirka 20 sidorna som jag kan använda. Hur kan detta ha hänt?

I alla fall, när jag gjorde dett satt M i soffan och förklarade för mej hur hans cowboy-tv-spel fungerar och att man kan göra massor med grejer där. Man kan till exempel samla växter så man får en rock att ha på sej, eller skjuta bandidos eller rädda damer i nöd.
Sen råkade hans häst bli skjuten och M trycker på fel knapp, så hans cowboy börjar flå sin häst ?! Vem kom på det här spelet egentligen?

Frossa

Vaknade i natt av att jag var väldigt varm och efter några minuter fick jag frossa och tillbringade en bra stund sittande på badrumsgolvet och skakade. Detta ledde till att jag missade båten i morse så jag är kvar på ön.


Åh, så detta krånglar till allt! I morgon klockan 9 ska min klass bege sig ut på exkursion i en vecka som jag redan betalat. Jag vill inte missa den. Plus att hemuppgifterna är sjukt stora om jag inte ska med. Och Emilie måste redovisa vårt Forsmarks arbete själv inför klassen. Det är så dålig tajming så jag inte vet var jag ska ta vägen!


Den här dagen kommer alltså tillbringas med att "känna efter" och kolla upp alternativen.
Varför händer det här dagen innan vi ska åka iväg?

Förrådd

Vaknade upp nu på morgonen efter en så obehaglig dröm. Allt var så verkligt, det kändes så verkligt att jag nästan ifrågasatte om det var en dröm först. Det är inte okej att vakna upp såhär. Jag ska starta krig mot mina drömmar och jag tänker vinna för såhär kan det inte fortsätta!

On the edge of glory

Åkte hem till ön och överraskade M när han kom ut från jobbet. Solen kom fram alldeles lagom. Då hade jag lånat bil av Ellinor och packat den full med grillgrejer. Så vi begav oss till Själsö där vi grillade och hade det bra.


Idag ska jag gå bort och lunch-sällskapa Ellinor. Jag hoppas att vädret fortsätter vara såhr fint och soligt som det är och att helgen blir härlig!




Where my girls at?




Ny dag, torsdag mer bestämt!
Molnigt o tråkigt ute men hoppas det ändras så man kan kan se på solen något idag.

Shake that




Idag ville jag vara lite fin, det har jag väl förtjänat. Har sprungit runt i mjukiskläder i några dagar.
Den här veckan har hittills varit fylld med långa rapportskrivar-dagar med Emilie och sedan städning när hon inte är här. Jag har nu hunnit med att organisera badrummet, plocka ihop och slänga massor med skolgrejer och håller nu på med garderoberna.
Det mesta som är kvar nu är köket, och det tänkte jag börja med idag.


Har fått träningsvärk efter mina bravader igår, på ställen där jag inte visste att jag hade muskler. Haha! Jag borde alltså röra på mej oftare, och uppförsbackar är bra för mej. Blir en sväng i backen i morgon också då!




follow me


Energi




Hammarby backen innan frukost, check!
Tänkte vara lite duktig och röra lite på mej innan rapportskrivandet kör igång igen. Man får ju sån energi av att få lite motion så hoppas dom små hjärncellerna vaknade till liv nu.



Våra brister gör oss till människor


So quick, so fast



Idag har det jobbats på i lyan igen. Kom på mej själv idag med att tänka vilken tur jag har som jobbar med Emilie, vi varvar allvarligt rapport-jidder med djupa samtal om allt möjligt och massor med skratt där emellan. Det är säkert därför det rullar på så bra.


Träffade Ellinor en snabbis på stan, hon har varit på kryssning med jobbet. Ett helt kryssningsfartyg med bara frisyrer, ojoj. 


Nu ska jag ladda om hjärnan tills i morrn och äta lite hemmagjord sallad och ta det lugnt.


Grattis Älskling!





Adele – Make You Feel My Love (album)

Länge leve du min vän




Idag har jag och Emilie suttit inomhus och arbetat med rapporten till projektarbetet hela dagen. När det har varit så vackert väder, själen gråter lite då!
Men det har det varit värt ändå för vi har fått mycket gjort hittills.


Eftersom jag varit så stillasittande hela dagen så slog jag till med att träna nu på kvällen, när det var lite sådär lagom varmt i luften.
Det finns inte mycket bättre än utfall på en brygga med en helt blank sjö (/kanal?!) framför sig och en skymning. Jag rekommenderar det starkt!


I morgon fyller hjärtat mitt 24 och jag och Emilie ska arbeta hela dagen med rapporten och få ihop lite mer sidor.
Bryt ihop och kom igen, det kör vi på.


Nu:
Ryggläge framför Off the map och sedan sängen för att gå upp tidigt och vara super effektiv hela dagen lång.

Never say never



I morgon börjar rapport-skrivandet och det riktiga allvaret. Det och det faktum att jag måste städa ur en massa i lägenheten innan sommaren (jag har ju samlat på mej massor med grejer!) gör att jag känner mej lite stressad.
Jag hatar att vara stressad.
Jag tror att det har börjat påverka mej lite, drömde 3 mardrömmar på raken i natt.


Men det kommer gå bra, gäller att strukturera upp det bara.

Cheek to cheek




Dagen var planerad så att vi skulle vara i skolan till 15 och gå igenom projektarbete och norge/dalarna exkursionen, men eftersom en av lärarna var sjuk eller något sånt så komprimerades hela dagen till en förmiddag. Vi kunde gå och fråga vår lärare om betygen på tentan i fredags, och jag som var så orolig gjorde det. Och fick reda på att jag är godkänd, en så stor sten lyftes från mina axlar!


Vi åt våra lunchboxar på gräsmattan på campus och begav oss sedan till gamla stan där vi köpte stora fina glassar och satte oss på bryggan i den otroliga värmen. Vi matade änderna med det vi inte orkade från glassarna och efter en stund gav vi upp och begav oss hemåt.
Jag och Emilie hann förbi H&M också, där jag hittade världens sötaste hatt (som jag inte köpte).


Gick förbi ICA på vägen hem och köpte jordgubbar, ett måste idag.
Har fått reda på att mitt och Emilies projektarbete ska handla om grundvattnet kring den tänkta slutförvaringen av kärnbränsle i Forsmark så jag har googlat lite på det för i morrn börjar allvaret.


Men mest firar jag att jag fick godkänt på tentan med jordgubbar!!

Oh oh oh



God natt!

Nya jeans



Dagen har spenderats i Forsmark där vi sett slutförvaringsplanerna för kärnbränslet och gått lite i solen och sett på vatten. Helt okej dag ändå.


Nu ska jag gå runt i mina nya jeans och vänta på mitt besök.

Picture me



Morgon promenad med mamma i morse!




Och såhär vackra är träden utanför!

Still in love with Judas




Idag är det typ sommar ute, galet varmt i solen. Ute på bryggorna häromkring vallfärdar folk med filtar, bikinis och när jag satt där ute i en timme så satt ett gäng med brunch medtaget brevid mej. Väldigt ambitiöst!


I morse åkte mamma och Ellinor hem. Det efter en lördag med shopping, promenader, bio och fika. Vi klämde ihop massor med grejer igår helt enkelt.
Mamma var gullig och köpte en kjol och en tröja till mej som tack för att dom fick bo här. Tack!


Jag börjar bli lite stressad över allt som ska göras innan jag åker hem till ön i sommar, är ju bara cirka 3 veckor kvar. Jag måste städa och plocka undan massor med grejer. Så tänkte börja nu. Lite synd när det är så fint väder ute men utan någon att dela dagen med så är den inte lika solig.

Sometimes I see it




Tentan är avklarad! Den sista innan sommarlovet förhoppningsvis. 
Det vill säga om jag slipper göra omtenta, och jag vågar inte riktigt gissa på hur det har gått. Det beror helt på hur lärarna rättar.
Det generella intrycket från mina klasskompisar efter tentan är att många tror att det gick dåligt, många kom ut och var säkra på ett F i betyg.
Det var lite konstiga frågor i tentan vill jag tycka. Frågor om årtal och meter som enligt mej inte hör hemma på en tenta utan som skalla stanna i boken. Och vissa betydande processer nämndes inte alls.


Jag håller tummarna och hoppas på ett betyg i alla fall.



Efter tentan väntade vi in alla sen gick några från klassen och käkade på campus. Kycklingfilé, stekt potatis och coleslaw, mumma!
Efter en stund där så åkte vi tjejer vidare till ett café på söder där vi fikade i några timmar. Åh, så härligt det är att prata med sina tjejkompisar ibland. Det här har (förutsatt att jag får godkänt på tentan) varit en alldeles förträfflig fredag hittills!

Sen vid fem åkte jag hemåt och stannade på ica och handlade hem bullar och kaffe tills ikväll då mamma och ellinor kommer. Jag längtar tills dom kommer hit.
Men först ska jag rydda upp lite här och diska.

Shining light



Ibland känns det som att man går, springer och kryper i motvind. Ingenting går som man har tänkt sig och samtidigt kan man se andra som knappt behöver anstränga sig det minsta för att uppnå sina mål.
Herregud så det sticker i ens ögon då!

Vem kan man lämna in ett klagomål till om denna otroliga orättvisa?
- Ingen.


Men man ska inte jämföra sig med andra för då blir man tokig. 


Jag hoppas dock att karma finns någonstans där ute så att det jämnar ut sig någon gång.
Åh så jag hoppas!



I morgon har jag tenta och sedan på kvällen kommer mamma och ellinor hit över helgen. Då ska vi mysa runt i el Stockholmo, det kan ni lita på.







This is me


The White Stripes – I Just Don’t Know What To Do With Myself







Störd i plugg-huvudet

Jag har nu pluggat i cirka 5 timmar med lite olika effektivitetsnivåer utan att ta någon längre paus.
Jag har skrivit av viktiga grejer som jag förväntas kunna i morgon och jag har läst igenom nästan alla föreläsningar på datorn.


Detta har lett till att jag har kommit på en egen frågeställning.


Är det möjligt att man kan glömma bort en så grundläggande förmåga, som till exempel att lära in saker?

För det känns så just nu. Jag läser och läser men det kommer liksom inte riktigt in i hjärnan, det är som att jag ser formen på allt men inte innehållet i det jag läser.
Jag har inte lärt mej något nytt på hela dagen känns det som. 5 bortslösade timmar?!

Halva dagen är ju kvar men hur kan jag få in det här, jag har ju försökt i massor med timmar redan.
Min egna teori är att jag behöver miljö ombyte, jag behöver göra något annat en stund, kanske äta lunch till och med, så att jag kan ta i med full kraft sen igen.
Låter det bra eller?

Jag kör på det i alla fall. Tack för att ni lyssnade!

So far, no good



Kollade lite på bilder och hittade den här från i höstas. Se så långt och fint mitt hår är!
Nu funderar jag i och för sej på att klippa av det lilla jag har en bit till, men så vackert det var på bilden. Det var väldigt slitet vid den här tidpunkten, men det syns ju inte på bilden.


Idag ska jag lyssna på musik, läsa mina anteckningar om och om igen och städa lite. Allt ska in i lill-hjänan idag!


Inspiration

Från http://weheartit.com/ som vanligt.

Minns bara allt det bra




God morgon världen!


Idag ska två föreläsningar avverkas, och sedan skrivas av igen och pluggas in. Det här är de sista föreläsningarna innan tentan på fredag. Jag satt och pluggade hela dagen igår men känns som att ingenting fastnade i lill-hjärnan.
Så ikväll efter skolan ska jag skriva av föreläsningarna jag var på idag så att jag har hela torsdagen på mej att få in alla jordmåner och grejer.
Det här måste gå vägen!

Motivation



Dagens frisyr.

Idag ska det pluggas och återigen pluggas. Man glömmer nästan bort att det är tentavecka, men nu ska jag ta tag i det här och slita hela dagen. Och kanske njuta av en kladdkaka i eftermiddag som morot.


Idag är det för övrigt ca 2 grader ute och det har snöat nu på morgonen, inte riktigt godkänt i maj tycker jag men det är bra pluggväder i alla fall. Vi får se på det så.

Med öppna ögon och med dig i hjärtat



En måndag som alla andra. Men ändå väldigt speciell. Den första måndagen i den nya månaden maj och en alldeles speciell tanke vaknade till liv i mitt sömndruckna sinne i morse när jag öppnade ögonen.


Livet rör sig snabbt omkring oss och man hinner knappt bli berörd eller röra vid andra i det snabba tempot. Årstider växlar och naturen rör sig i sin egna cykel om och om igen medan vi springer runt och lever våra liv.
Människor dyker upp och försvinner igen från våra liv men lämnar alltid ett avtryck någonstans. Om det är ett bra eller dåligt avtryck spelar ingen roll, det finns alltid där och det formar oss till dem vi blir.


Ibland andas man in lite extra djupt och stänger ögonen och känner in hur man är, hur livet känns och hur luften verkligen känns i lungorna där den expanderar där inne. Sen när man sakta öppnar ögonen igen så försöker man se världen med nya ögon och med nytt perspektiv. Då kan man lägga märke till så mycket nytt, så många fler nyanser av livet som glöms bort eller ignoreras när man skyndar på igenom livet.


Alla nya möten man har leder till nya ansikten i ens hjärnbibliotek och ibland blir även en statist i ens liv en återkommande person i ens hektiska liv.
Väldigt sällan så träffar man någon som blir en fast punkt i ens liv. Någon som finns kvar och ger en famn att krypa in i under kalla kvällar och nätter, när man känner sig så liten och behöver någon som klappar en på huvudet och säger att det ska gå bra, man andas in deras doft och man känner att "man är hemma" och man slappnar av och ger efter. 


En någon som man vill fira med när härliga glada saker händer och hela hjärtat sjunger när man ser att ens lycka ger en spegelbild i den andra.


Idag är det mer än 35088 timmar, 1462 dagar sedan eller 4 år sedan en sån person kom in i mitt liv, beroende på hur man vill uttrycka sig.


Livet är inte enkelt eller en dans på rosor vad än du intalar dig. Livet är en kamp, på så många vis. Men i livet ska du hålla i det eller den som får dig att le och må bra. Den som kan vända din dag till det bättre när den börjar snett. Den som ser kärleken i dig som en gåva.


Du skriver dina egna blad i din bok om ditt liv, och du bestämmer vilka som ska vandra runt på sidorna och hjälpa dig på din färd mot ett lyckligt slut. Jag håller hårt i dem jag har i min bok och idag firar jag i min ensamhet att jag har en person i mitt liv som ger mej ljus på min färd genom livet.