Grenade

Den här karln får mitt lilla hjärta att slå lite snabbare.
Den här låten vill jag ha på högsta volym och sjunga med i varje gång jag hör den.




Idag har jag sett två Idoler, Jay och Minnah satt på Clarion hotell och åt mat. Jag gick förbi för att jag skulle gå och simma. Fick ringa Ellinor direkt efter, såklart.


Jag har precis fattat ett stort beslut. Jag ska köpa en ny mobil!


The light goes on, the music dies

När jag vaknade upptäckte jag att jag hade fått sms. Emilie gick hem halv ett i natt, måste varit en bra kväll.

I morgon åker Ellinor hem till ön, och jag bli själv här. Ja, om inte båten ställs in igen förstås! Man vet ju aldrig med den där båten.

Idag väntar en föreläsning på förmiddagen sen ska jag åka och simma och sedan väntar en tvättid. Efter det tänker jag allt mysa ner mej här hemma och mysa med Ellinor.
-10 grader ute om någon är intresserad, och jag blir så glad av snön! Men en resa utomlands hade inte varit dumt heller, någon som bjuder?


julafton -07


Crawl right up again




Det har varit en lång dag idag. Föreläsning och sedan övning på eftermiddagen.

Sedan åkte vi till södermalm där vi gick lite i affärer sedan åt vi lite innan vi gick bort och skulle se några vänner till Josefin spela på ett café som hade "open mick". Kom hem vid halv 11.

Lång dag och jag behöver verkligen sova. God natt!


Exit wounds




Det har varit en fin helg.
I fredags kom Josefin hit och så julpysslade vi lite och gjorde apelsiner med nejlikor i som nu förgyller vardagen med att se fina ut och luktar gott.
På lördagen kom mina föräldrar hit och vi fick lite hjälp med att hänga upp en spegel och så handlade vi lite. En dammsugare rikare blev vi äntligen, tack mamma och pappa!
På kvällen åkte jag hem till Madde, där Emelie också var och så lagade vi mat och hade det väldigt trevligt. Kvällar med vänner som dessa jag haft i helgen lyser verkligen upp i mörkret.


Idag åkte vi till Liljeholmen där mina föräldrar och Ms föräldrar gick runt en stund innan vi begav oss bort till Västertorpshallen där vi såg på innebandy.
Ibland vet jag inte vad som får mej att göra vissa saker men idag undrade jag verkligen om jag inte var helt dum i huvudet. Ja, mer detaljerat än så blir det tyvärr inte.


Det mest udda jag gjort i helgen var att jag pratade med en av killarna som spelar i AIKs innebandylag på toaletten, ja, jag lämnar det där också, blir mer spännande då. Haha.



Keep on walking

Idag har jag:
- Pluggat
- Simmat 1000 m (såg Therese Alshammar för andra gången den här veckan)
- Diskat
- Somnat en liten stund på sängen
- Varit glad över snön


Men allt går upp och ner hela tiden. Och igår hittade jag super söta kattungar på blocket som behövde ett nytt hem fort, åh så sugen jag var att bara strunta i förnuftet och ringa dom och köpa en liten katt. För man kan ju ha en liten katt i en 28 kvm lägenhet på 6:e våningen i Stockholm, jo pyttsan.



Många i min klass ska sluta på programmet efter jul och jag vet inte alls hur jag ska göra. Visst programmet verkar bra, men vill jag jobba med just detta sen? Njaa.. jag vet inte. Gick sen in på studera.nu för att se om jag kunde söka något lite såhär i efterhand men det fanns ingenting som jag kände så där jätte starkt för. Jo, jag hittade ju ett program men det är för höga intagningspoäng för att jag ska komma in och man kan inte söka in i efterhand. Känns lite kämpigt nu.


Vad ska jag göra efter jul? Framtiden, alltid lika knepig.


Petter – Längesen

Whens your dreaming with a broken heart, the waking up is the hardest part






Somebody like you



Det har snöat hela dagen.
Ellinor åkte inte i morse för båtarna var inställda men hon ska ut och träffa sina kompisar så jag är själv här. Måste komma på något konstruktivt att göra, tycker kvällarna bara försvinner här.

Träningsvärken efter gårdagens simning börjar smyga sig på nu. Känns bra.


Open your eyes


Search and destroy

Idag har varit en bra dag, äntligen!
Fick reda på mitt betyg från tentan och det vart godkänt.
Sen en föreläsning som kändes mycket längre än den var, ojoj.
En klasskompis försökte sen värva mej till att spela fotboll i bagarmossen, något damlag, får se hur jag gör med det.


Efter skolan åkte jag och Emilie och simmade. När vi kom innanför dörrarna på Eriksdalsbadet så blev vi haffade av några som sa att om vi var med i en undersökning så fick vi bada gratis, så vi ställde upp och fick ett gratisbesök på badet, inte dåligt!

Vi simmade sen 1500 meter och såg två "kändisar" där.
Therese Alshammar blev fotograferad över hela simhallen när vi simmade på i bassängen. Men det är simning man ska satsa på, man får ju så otroligt snygg kropp!
Sen såg vi någon som var otroligt lik Angela Monroe, ni vet från Robinson för något år sedan.



Vi simmade och pratade massor, riktigt härligt. 


Nu har jag handlat lite och ska laga lite mat till Ellinor, som för övrigt åker tillbaka till ön i morrn. Så jag blir ensam här i lyan.  Om någon har vägarna förbi så är det bara att komma hit o hålla mej sällskap.





She´s a good girl


Just nu sitter jag och pluggar på det här 
http://www.stratigraphy.org/upload/bak/princ.htm , ska läsa på om det och lite till och skriva ett A4 som skall lämnas in, detta är alltså dagens övning.
Tror ni jag blir klokare?

Ser ni att jag lyckades fläta in min lilla pytte-lugg? Duktigt av mej tycker jag, lite skönt oxå så jag slipper ha den där i ögonen hela tiden.
Boel 1 - Luggen 0




Let it snow.

http://browse.deviantart.com/?qh=&section=&q=snow#/d12cix4


Det snöar i Stockholm idag, och hemma i lägenheten lyssnar vi på julmusik.
Jag börjar längta efter julen nu.



Sparks fly



God morgon!
Lite snö ute på marken, hört att det ska bli en kall vecka det här. Minusgrader! Advent på söndag, tiden går så otroligt fort. 

Någon som har tips på julklappar man kan ge bort när man är fattig student?

Not safe yet

Jag och Ellinor var i Solna och såg AIK mot IBK Dalen idag. Förväntade oss pompa och ståt och blev lite besvikna.  Vi hade nog för höga förväntningar.
Nu sitter jag här och har lite söndagsångest. 


Lisen och Ellinor i fredags på stadium.

AIK vann i förlängning.

Bara jag som tycker den här reklamen i Solnahallen är rolig?

Mina nya stövlar.


Goo Goo Dolls – Iris
Min favorit sång, sen föralltid.

So far so good

Idag är det lite sjukstuga här.
Ellinor har haft feber i 2 dagar och jag har ont i ena halsmandeln (och, ja det betyder alltså att jag verkligen känt efter).
Jag hoppas vi mår bättre i morgon för då tänkte vi gå och se något som förhoppningsvis är bättre än en IBK match.
Ni får veta mer i morgon.






Follow me



Min nya förälskelse! Peak performance, 399 kronor på Stadium.
Nummer 1 på min önskelista just nu.
Jag vågade inte lämna den i affären ifall någon annan skulle ta hem min kärlek, men fick till slut erkänna mej besegrad då den kostade lite mycket för min lilla studentplånbok.


Uncle Kracker – Follow Me - Explicit LP Version






Without you

Tentan är avklarad för den här gången! Har verkligen ingen aning om hur det gått, time will tell.


Lisen kom hit i dag så efter tentan åkte vi till Sickla och shoppade lite. Jag hittade ett par skor jag kan ha när det kommer snö och en fin mössa.
Sen blev jag otroligt förälskad i en annan mössa.
Den önskar jag mej i julklapp!


Får visa bild en annan gång.

Nu blir det pizza.



Melissa Horn – Jag ska sakna dig imorgon



Never had a dream come true


Hang with me


Var tvungen att ta paus igen (för 3:e gången tror jag) från pluggandet. Så intalade mej själv att jag var tvungen att blogga, så det blev lite mer motiverat med en paus. Bra försök i alla fall.

Åkte inte till något bibliotek idag utan provade att stanna hemma och plugga. Så har suttit vid bordet och haft P3 på i bakgrunden när jag pluggat. Var länge sedan jag lyssnade på P3 så hade glömt bort hur bra det är.
En dålig sak när man försöker plugga hemma är att man kan komma på så mycket annat som man kan göra istället för att plugga.
Jag har i och för sej inte upptäckt det förrän nu när jag tittade på bilden jag tog, att det är lite stökigt här.
Tyder det på att jag koncentrerar mej bra här borta i plugghörnan?



Melissa Horn – Jag kan inte skilja på

With or without you

Dagen startades med en joggingrunda/powerwalk i ett frostigt Hammarby sjöstad med musik i lurarna. Var väldigt halt på bryggan så där fick man faktiskt gå för att inte drutta i, och det vill vi inte!


Nu laddar jag upp med mackor för att sen ägna dagen åt plugg.




She moves in her own ways


Sista dagen med föreläsningar innan tentan är över. Idag stannade många kvar och tränade på mineral och bergarter i labbet efter lunchen, även jag. Vet inte om jag blev klokare men jag har ännu 2 hela dagar med mina böcker och anteckningar framför mej.

Hur ska jag klara av att koncentrera mej på det här i två dagar?
Någon som har tips?


Just the way you are



Idag väntar sista föreläsningen
innan tentan och jag känner att mina tankar riktigt inte är med mej. Jag ska ju koncentrera mej på att plugga in allt nu men lill-hjärnan min vill inte det.
Men jag tror att om jag tränar lite så blir det nog bättre, brukar vara så i alla fall.
Man ska bara ta sig tid att träna och i mitt fall komma på vad man ska träna.
Saknar innebandyn och fotbollen nu.


Såg en stund på fotbollsgalan igår och reagerade på att folk buade när Alexander Gerndt fick sitt pris för årets allsvenska spelare. Man gör väl inte så på en gala? Och han var väl värd det tycker jag, han har ju tagit ett riktigt steg framåt den här säsongen.


Igår försökte jag mej på Skype så att jag kunde prata med min kära Evelina. Jag kan inte säga att jag förstod så mycket av den där tekniken men vi lyckades till slut med att få det att fungera.
Var jätte skönt att få prata med henne igen! Sånt saknar jag verkligen.



Father figure



Igår var det Fars dag men jag träffade tyvärr inte min älskade pappa eftersom jag var här i Stockholm.
Jag och Ellinor ska se till att fira honom sen när vi träffar honom.
Men ett som är säkert är att min pappa är världens bästa pappa!


Jag är otroligt glad att jag har en så fin familj som jag har!

Uprising


Måndag morgon, igen. Den här veckan är det tenta som gäller. Och med det kommer såklart massor med plugg.
Känner ni av hur motiverad jag är?
En av våra föreläsare vågade inte ens se på oss under föreläsningarna och lämnade sedan två super tjocka buntar med papper till oss som vi skulle plugga in.
Och när man tittar på de anteckningarna nu så förstår man ingenting. Den här tentan kommer inte vara lätt.


Ny frilla har man skaffat sig också, jag trivs väldigt bra i den.

Nu måste jag springa till tvärbanan.

I am me, and I always will be

Ny tillfällig design.





Speciellt headern ska fixas. Hoppas ni orkar med den så länge.





andas in, andas ut



För så känns det just nu, och antagligen ett tag framöver.

Snow patrol

Campus. Är Frida vi ser bakifrån.
Gullmarsplan.
Snö!
Men på marken är det mest slask så mina strumpor är nu blöta. Kom på att jag nog inte har några bra skor för det här vädret om jag inte ska ha regnstövlar hela vintern. Jag som trodde jag hade koll på detta.
James Morrison – Broken Strings

Be careful with my heart

Idag väntar hela stockholm på ett ”snöoväder”. Det kan bli ”trafikkaos” och hela stan är i väntans tider på denna snö som verkar så hemsk och förödande.

Destination Gotland ställde in sina avgångar idag på grund av ovädret också. Så Ellinor kunde inte åka hit.  För att SMHI har utfärdat stormvarning.

Ha!

 

Jag hoppas det kommer massor med snö. Jag älskar snö.

Jag ska i och för sig vara inomhus i eftermiddag eftersom jag har tvättid men ändå. Här ska det köpas pepparkakor och mysas till ordentligt.

 

 

Jag har väldigt fin släkt och vänner som tar hand om mej just nu. Vill speciellt tacka några vissa kusiner (förstår att anna berättade för dej clara) som höll mej sällskap i söndags. Tack, ni är så snälla!

 

Igår fick jag även ett väldigt fint meddelande från Josefin. Det gjorde min dag.

 


Who stole the soul

 

 

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Källa: Nalle Puh - A.A. Milne

 

Bilder från dagen:

På väg till biblioteket såg vi en dam som bara hade på ej leopardmönstrat. Skor, strumpor, väska, byxor och vi anade en tunika också.

På biblioteket höll vi oss pigga med hjälp av tomteskum. Riktigt bra.

 


Att minnas




Idag ska min lilla kusin Gösta döpas så jag ska snart svira om lite.
Och den här helgen är det alla helgona helgen och då ska man tänka på de som inte finns här hos oss längre. Jag har som tur är inte så många i min omgivning som har gått bort, bara min farfar som gick bort när jag var liten, så jag kommer inte ihåg det.
Men min och M's katt försvann ju i somras så jag får tänka lite extra på honom den här helgen.
Pisse var världens bästa katt.

Medan vi faller

Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan

Fått en flaska I huvet, legat sövd på akuten.
Varit död I minuter, hela själen var bruten.
Blivit jagad av snuten, varit vilsen på djupet.
Jag har famlat i mörker, men I dig såg jag ljuset.
Och för dig har jag låtsas, och dolt mina tårar.
Med dig blir jag mindre, som gubben I lådan.
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid.
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig.

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.






Free fallin

Hemma hos familjen ikväll och har haft riktig fettis middag med skaldjurs planka till förrätt, älgfilé med potatisgratäng till varmrätt och budapestrulle och cheesecake till efterrätt.
Det behövde jag.






Sen gick jag och mamma ut med Markus hund Alexis på en promenad och såg på den fina stjärnhimlen.
Avrundar detta med lite fotoalbums kollande och Idol på tvn.
Tänkte dela med mej av några fina bilder.
Jag när jag var liten och söt.
Lisen, mamma, jag och Ellinor.
Bild från Krullis Cup någon gång på mellanstadiet. Vi var tuffa och hängde i bastun mellan matcherna. Och min tröja fick en riktig urringning efter att jag haft tröjan såhär.
Josefin, jag, Camilla, Tobias och Malin.
Pappa med Ellinor när hon var pytteliten.
Pappa har en klippbok med jätte många liknande artiklar. Förstå att man har stora skor att fylla.
Jag och Lisen.








Change is the law of life. And those who look only to the past or present are certain to miss the future.
— John F. Kennedy

Turn back time

Inte världens bästa dag att vakna upp på. Besvikelse har många former.









Men nog om det.
Jag hittade dom här ( http://www.blocket.se/gotland/Tax_chihuahua_valpar_30447363.htm?ca=19&w=1 ). Vill så gärna ha en. Kan man lägga såna pengar på en liten hund? Jo, det är ju klart, frågan är ju mer om jag kommer ha tid med en. Men jag skulle ta mej tid!









En lite mer svårskött med sååå söta är dessa (http://www.blocket.se/skaraborg/Tre_Samojedvalpar_kvar_Samojed_29747835.htm?ca=19&w=3 ).
Vad tycker ni?

This is me then

Heldag i skolan idag. Det var bäcksvart ute när jag gick hemåt, men blir ju nästan rädd så fort det går.
Var förbi Konsum och hittade mina älskade Cheese Ringz på hyllan. Sen lagade vi, och med vi menar jag mest Ellinor, god mat. Fyllda kycklingfiléer med klyftpotatis och sparris.









I morgon går jag i skolan till 15 sedan ska jag hem och plocka åt mej en väska och äta något och sedan bege mej mot Nynäs där jag ska ta båten hem. Mitt Gotland!

Du ville prata häromdagen
och helt plötsligt blev det tyst
jag undrar vad som hände
vi som skrattade nyss


War of my life

Håller på och kokar pasta och steka falukorv för idag är en lång dag. Ska vara i skolan till klockan 17 idag så lite matreserver behövs.
Varje steg är början på en ny resa.

We build then we break




Jag har nu simmat 1000 meter och sedan fikat med vänner.
Nu ska kursboken och föreläsningsanteckningarna få sig en omgång.
Life can be strange
Good and bad in so many ways
And in time you will find
That things are not always what they seem

You’re so cold, keep your hand in mine

Ny dag, nya möjligheter heter det ju.
Idag heter möjligheterna föreläsning, simma och fika.

Why'd you have to wait to find me, to find me?



Idag kom jag till skolan som vanligt men ingen lärare syntes till för han hade "glömt bort oss" så vi fick vänta (läs fika) i en timme och sedan gå på föreläsning som pågick 11.15 - 13.00.
Efter skolan åkte jag till Slussen och mötte upp Ellinor och kollade in salongen som hon ska prov jobba på i morgon på eftermiddagen, och vi fick nog ett rätt så bra intryck ändå.
Vi gick förbi Monki som hade lite rea och Ellinor hittade en jätte fin och mysig tröja som jag köpte. Mmm! Den kommer bli en ny favorit kan jag säga.
Får ta en bild och lägga upp här sen tror jag.
Alla bilder från http://www.deviantart.com/ .
Älskar den sidan!
Nu ska Ellinor laga sin specialare. Stekt lax med grönsaker och keso!
Lyssnar på:The Fray – Never Say Never

En tredjedel av den jag var går hem

Måndag morgon och skola väntar för mej nu på förmiddagen, sen mer plugg på eftermiddagen tror jag, eller simning.
Men jag ska börja på min önskelista inför jul.
Högst upp står detta:
I'm still alive but I'm barely breathing



Ha en mysig måndag allihopa!