Oh happy day

Idag har jag köpt fotbollsskor, var helt säker på vilka jag ville ha. Men eftersom alla fotbollsspelande tjejer med storlek 37 i skostorlek har varit ute och handlat just dom skorna jag ville ha så blev det en annan färg än jag hade tänkt. Blev orangea.

Ikväll betyder lyx för mej att kunna snyta mej och använda nässpray. Hoppas min förkylning blir bättre tills i morgon istället för att bli sämre.
Hörde idag att pappa ligger hemma med feber, inte bra alls.

Nu ska jag snyta mej.

Ciao!

En naiv (modig?) gotlänning lös i storstaden

Jag har lovat min vän Eve att jag ska blogga i kväll. Så nu bär det av.

Sedan den 27:e är jag och katten i stockholm med M. Hälsar på lite och passar på att shoppa lite sådär.

I morse vaknade jag upp och kände mej hel borta, täppt och trött i huvudet, en ny förkylning såklart, lagom till nyår. Så kravlade upp i en soffa och la mej och tyckte synd om mej själv en stund. Sen fick jag kudde och filt plus te av M som såg att jag låg och var ömklig.

Vi åt lite frukost och försökte fixa någonstans att äta på nyår. Sen runt tolv kom vi från soffan och åkte in till city för att även om man är förkyld och seg så måste man utnyttja affärerna när man är på ett sånt ställe som stockholm. Så vi gick runt lite, M köpte skor och en mössa, jag en rosa/svart jacka, ett par leggins och en kjol och sen tog vi och gjorde en specialare á la Ellinor och käkade Santa Fe fläskfilé på (i?) Kungshallen.

Sen bar det av hemåt.


Var precis ute med M och gick lite här i solberga och vi gick förbi två typer (gubbar 50-60 år tror jag) som stod och tände smällare och mindre raketer i ett bostadsområde, precis vid ett hus och brevid en bil, antagligen deras. Jag tyckte ju att så gör man väl inte, och dom fortsatte när vi gick förbi. Man undrar ju vad dom höll på med.
En av dom hade dessutom byxor som slutade vid knäna.
Påtända? Fulla? Det frågade jag mej och kunde inte riktigt släppa det där. Men när jag såg att dom fortfarande höll på när vi gick tillbaka så blev jag lite surig, typ så jag kan bli på folk som gör dumma saker.

Jag började väl muttra något om idioter och att dom borde inte göra det där. Men M verkade ju bara screena ut att dom höll på med raketer. Kanske så stockholmare funkar?

Jag gapade ett "Idioter!" Efter dom och sen verkade det som att vi inte kunde gå den vägen vi hade tänkt att gå enligt M, för han vek av. sa något om att "Vem tror du ska försvara dej sen om du gör så", han syftade på att han skulle behöva göra det, jag tänkte mer på att jag är ju snabb. Jag kirrar biffen.

Är jag gotlandsnaiv nu?

Struntar i vilket faktiskt, men skjuter man raketer i ett bostadsområde utan att ha koll, speciellt när man är vuxen och förväntas veta att det är farligt, då är det något löst.

Klart slut- (hörde smällare utanför precis, har dom förföljt mej?) Gotlands-paranoid?Sakta men säkert

Nu känns det som att julen närmar sig. Jag är i sanda och städar mitt rum, det såg hemskt ut och katten Oliver hade tagit över min säng när jag kom hit. Nu däremot efter lite fix så är det städat och katten har snällt avvikit och har lagt sig i en soffa, han fick erkänna sig besegrad.

Nu väntas lite juldekorering och sedvanligt knäck och kola mys med Ellinor närmare kvällen. Sen i morrn är det sista dagen på jobbet som väntar. Sen mina damer och herrar ska jag bara mysa och äta mej lagom tjock under julen. Stressa av är nyckelordet, inte för att jag stressar jätte mycket, men ändå.

M har åkt till familjen i stora staden på andra sidan vattnet och vi ses inte än förän om 7 dagar! Känns konstigt eftersom man är van att ha honom där hela tiden.

Frågan är:

Fira nyår i Stockholm eller på ön.

Podisen är laddad

Nu har jag lekt bort massa tid. Så nu ska jag plugga, duscha och dricka lite glögg på cirka 30 minuter.

Jag har lagt in en ny musikspelare här brevid, tyvärr hade jag inte tålamodet att lägga in så många låtar, får fixas någon annan dag.

Men idag har jag officiellt handlat alla julklappar färdigt, nu ska jag bara lyckas med att få M att hålla sig undan påsarna så att han inte lyckas se vad han ska få i julklapp av mej.

Han sa någon om att jag ska hålla mej undan en viss låda i byrån innan han åkte på träning, det är svårt. Men jag försöker uppehålla mej med massa annat så jag inte ska falla för frestelsen.

I morrn blir det fotbollsträning på rävhagen, det ska bli spännande och roligt.

Love-insektNu kanske jag verkar lite löjlig, men jag tycker den här videon är gullig.

Döm mej bara, gör det!

göte humor, my humor!


Humooorr!
Jag ska härma det här beteendet hela helgen.

Tänk dej:
Jag spelar match och domaren skriker: - Utvisning!
Jag- Menar du utvisning eller utschvishning? Aah?!

Glöggfestival


Det första som hände i morse när man kom till jobbet var att man blev bjuden på glögg, gott gott.
Helt plötsligt när vi satt där runt bordet vände sig Marcos om och sa "-Du, va heter han komikern som dricker glögg?" , jag svarade "-Eh, Björn Gustafsson?!". Då sa han "-Jaa, "dee ee glögghen!"". och log.

Har inte riktigt kunnat släppa det och under stor del av morgonen hörde jag "dee ee glöögghen!" från fikarummet. Haha..kunde inte låta bli att skratta.
Good times!
 
Nu är det idol finalen som upptar min tid. Kommer Kevin den dansande maltesen (malteser, är inte det en hundras?) eller Alice med det långa håret? Jag hade tippat mina pengar på Kevin, men Alice ligger inte långt ifrån, hon sjöng vinnarlåten bäst tycker jag.

Kom ihåg- Du måste ringa alla du har haft "umgänge" med om du har fått kli!

Ibland vill man bara..

Kom att tänka på att för någon dag sedan så var jag och M ute och gick på kvällen.
Vi gick igenom en tunnel och båda utbrast " - Men hu, vad det luktar här!" varpå vi fick syn på en man som gick ca 20 meter framför oss och rökte en cigarett.
Jag fick något djävulskt i ögnen och började hosta ljudligt, efteråt sa jag högt och tydligt, som en förklaring till M om varför jag hade hostat  " - Astma! ".

Mannen vände sig om (se om han hade dödat mej eller inte) och jag kände att jag hade vunnit.

Boel- Har rätt, med eller utan astma.


Tobak- Blir din död


Sometimes give in to sadness, sometimes I don't

Ny dag, nya möjligheter

Det är den 10 december people! Bara 14 dagar till D-day, eller J-day? Jaja, vi ska inte haka upp oss på detaljer.

Idag är M förkyld som vanligt och vägrar hämta ut hostmedicinen som jag har fått en doktor att skriva ut till honom, det kan ses som doping. Så är det i sportvärlden, här får man inte bli frisk, nej nej. Men fortsätter det så här så kommer han missa matchen så då lär han ta medicinen i alla fall.

Idag blir det pluggande på kapitel 13 tror jag det är, lite julklappsshopping sen hoppas jag eftersom jag hittills inte har köpt en enda klapp. Ikväll blir det nog träning med gänget. Hoppas på mycket spring och mycket skott, skotten är inte mina bästa vänner just nu.

Hade tänkt att slå runt på en efterlängtat fotbollsträning i morgon kväll, men nu fick jag göra om mitt prov då istället. Prov prov, plugg plugg.

Det är alldeles för lite julstämmning här i lyan. Jag vill helst ha tomtar och ljus och girlanger och grejer överallt. Men här finns inte så mycket av den varan, kan ju oxå bero på att katten tycker det är omåttlig kul att klättra och hoppa överallt. Så allt glitter skulle ligga på golvet efter 5 sekunder. En julstädning ska jag försöka med i helgen i alla fall hade jag tänkt.

Förresten så borrar vår hyresvärd här i källaren under oss varje vardagsmorgon från klockan 8 så hela golvet skakar, ifall någon undrar varför man ser lite trött ut ibland när man har varit ledig.

Jag är en ()-tursförföljd person.

Igår skulle jag skriva prov.
Några minuter innan provet börjar kommer min mor och ellinor hit med mat och jag tänker att jag kan ha en tallrik brevid mej när jag skriver provet, måste ju orka tänka. M häller upp ett glas cola åt mej.
Jag ställer tallriken i soffan brevid mej i brist på plats på bordet och glaset med cola brevid datorn. När jag har börjat skriva på första frågan kommer jag på att jag kan ha bordet lite närmare mej så att det blir lättare att skriva.
Jag flyttar bordet- colan skvätter så att lite hamnar på datorn- jag springer in på toan och hämtar en liten handduk och torkar upp- fortsätter provet- efter 15 minuter dör datorn och vi får inte igång den- jag försöker kontakta läraren, utan resultat-jag blir sur på mej själv och börjar ställa mej in på att jag ska köpa en ny dator till M- efter 2 timmar startar datorn igen- jag har 1 timme på mej att göra prvet- lyckas göra 2 frågor men har då bara 30 minuter på mej så ger upp.
Det var min gårdagskväll.

Idag fick jag reda på att jag inte får förlängt i roma så är arbetslös i januari. Och 20 minuter innan jag skulle sluta på jobbet idag så upptäckte jag att min tröja jag hade på mej var helt smutsig, ser ut som att katten har lekt i lera och sen gått på den ungefär. Hej hå den har jag gått runt i utan att märka något.
Så går det när man klär på sig i ett mörkt rum, alternativt är för trött för att titta.


Ikväll blir det träning- och kanske ett brutet ben? Vad tror vi?
Good life!

Pressrelease

M blev intervjuad av GT igår och idag står det en rubrik som lyder "Jag hatar lag som spelar 2-3-1.", här kan man ju fråga sej om min kära pojkvän har räknat helt fel, för sist jag kollade så var det bara 5 spelare på planen.

Det är reportern som har fått det lite om bakfoten, jag tycker att vi borde skicka lite information till gotlands alla tidningar om innebandy, eftersom att dom för det mesta inte verkar veta vad dom skriver egentligen. Och där dom ger poäng brukar jag bara skratta, vi kanske bara ser matcherna från olika vinklar eller vad.

En liten rättning i GT skulle då sitta fint "Jag hatar lag som spelar 2-2-1."

Punkt. Och dags för pressarna att gå.


Eve, det du skrev om mej igår var det finste någon nånsin skrivit/sagt till mej. Tack vännen!