Fuck this

Helgen blev ju inte som jag hade tänkt mej. Tyvärr. Men det är bara att se fram emot nästa helg som är precis lika fullspäckad och börja längta dit istället.

Ville hitta en tuff bild på någon sportig tjej, så sökte därför på "sport woman" på google. Och vad dyker inte upp om en massa bilder, därav ungeför 50% föreställer tjejer i baddräkt som poserar framför kameran. Fuck this säger jag bara! Blir så sur. Tjejer kan visst inte hålla på med sport och vara duktiga, jag hatar uttrycket "men det är ju en tjejsport". Va faan, man blir putt alltså.

Och sen tycker jag inte om uttryck som "innebandyfru" som alla flickvänner till killarna i Ms lag får stå ut med. Även om jag inte tror att de har något emot det. Men jag tycker att det känns konstigt. Det förknippas ju såklart med ordet "fotbollsfru" i min hjärna, och det är ju en tjej som lever på sin fotbollsspelande kille och inte gör så mycket mer än att shoppa. Och sån är jag inte! Jag spelar själv och tränar lika mycket som min pojkvän, så jag vill inte va ett bihang, jag vill vara mej.

Det är ordet jag har svårt för, inget annat.

Fast idag känns det som att jag har svårt för det mesta faktiskt. Ska försöka kanalisera det in i matchen idag. Går inte det så kommer jag gå av, för att spela en dålig match är idag en omöjlighet. Menar att gör jag det så kommer jag bli ännu surare så då går jag i ide. Som en björn.

Ny dag. Nya upplevelser.

Me and lazy legs

Jag har inte skött mej. Jag har varit dålig. Jag borde få IG. Det jag menar är att jag inte har haft tid/ork att skriva här så mycket som jag har velat i veckan. Det har varit jobb > träning > sova som har gällt här i lyan. Och lite bus med kissen emellanåt då såklart. Men det har inte varit mycket tid till att slappa eller blogga.

Idag har jag och Sofie desperat shoppat. Vi gick in i alla affärer 3 ggr men hittade ändå inget, vi gav nästan upp. Men hur skulle det se ut. Skulle vi gå iklädda använda kläder i helgen? Nej! Vi fortsatte och till slut hittade jag en kjol i alla fall.
Men då var jag svag i knäna måste jag medge. Länge sen jag åt.

Nu är nästa "mission" att komma på vad man ska ha till kjolen, bekymren tar aldrig slut.

Nu ska jag ta vara på den lilla lediga tid i helgen som jag kan, det vill säga ikväll. I morgon väntas klintemarknad; årets höjdpunkt när man var mindre (men vem har sagt att jag har växt upp?), sen ska M spela hemmapremiär i ett fullsatt södervärn och jag ska ju såklart va där och stötta (det vill säga handla upp allt godis i kiosken och heja lite), sen blir det att gå hem och ta på sej kjolen och lägga på fejset och sen blir det fest fest. Söndag blir det nog match mot IFK klockan 14, jepp, vem har sagt att jag ligger på latsidan, ja är det jag så ljög jag.

På måndag är det jag som kommer att klaga över att det är måndag och somna på lunchen (igen). Beware!


Lyan har fått en ny härskare den här veckan, det är den nytillkomne stockholmaren jag talar om. Han ska vara överallt, hoppa hit och klättra dit, en riktig spiderman vill jag påstå.
Och idag har han upptäckt den stora vida världen såvida att han har fått gått ut i trädgården här utanför i sele med M. Jag missade det ju såklart för jag jobbade ju, men hörde att han var lite skraj.

Jag har köpt vax remsor till benen för första gången i mitt liv. Men jag har kommit till insikt om att jag aldrig kommer att våga dra av remsorna. Det kommer sluta med att jag går runt med vax remsor på benen under mina jeans i en vecka. Uh!

Nu blir det lite 08:a bus för min del. Ses kanske i morrn!
Målis är min idol ibland

Ja, precis spelat match mot hangvar. Blev 1-1, tyvärr känns lite surt. Jag och Rosel fick det stora ansvaret att vara mittbackar, weehoo!

Det bor numera en till uppstudsig stocholmare i lyan med mej. Så jag är i lite av ett underläge. Den nya "kisen" kallas just nu för kisse-pisse, men vi får se om vi håller fast vid det eller kommer på något nytt namn till rackaren.

Nej, förlåt att jag skriver tråkigt, men jag är trött och hungrig, och lite trött till, haha.

Den ofrivilliga snörvlaren


Jag har
bakat en pinocchiotårta till Ellinors kalas i eftermiddag. Inte helt färdig än men marängen ligger nere i köket och väntar på mej. I morse bakade mamma bullar också, med äpplen i. Det luktar så gott, tror nästan att det är det som luktar godast i världen. Jag kanske borde lansera en bull-parfym?

Jag håller på och letar kattunge. Vi vill verkligen skaffa en, gäller bara att hitta en. En lite kattpojke helst. Ingen som vet någon liten kattunge som söker hem?

Är förkyld än, men förväntade mej ju knappast att bli av med den över en natt. Men om den började minska lite nu så hade jag varit glad. Blir mandariner och mycket vatten som jag ska leva på idag, och massa tårta då såklart. Kan ju inte tacka nej när man är på kalas.

Pssss..ychology

Vaknade upp i morse och upptäckte att jag är förkyld, har känt av det där inför-en-förkylnings-gunget i huvet i några dagar men hoppades få slippa. Vill ju slippa!
Men jag får slå mitt kast, är väl min tur nu. Ska vårda min förkylning väl och få den puts väck inom en vecka.

Har legat efter på psyk-fronten den här veckan så idag gäller det att skriva, skriva, skriva. 5 sidor och counting hittills. Sitter och funderar på om jag skrivit klart eller inte just nu. Men blir nog en halv sida till. Pepp, pepp!

Visste ni om föresten att Pamela Anderson och George W Bush båda har typiska falliska personligheter. Ahh..

Med tanke på pepp så spelar M match just nu. Och den 18:e Oktober spelar jag första matchen, möter IBK på bortaplan. Alltså min hemmaplan om man tänker avståndet (skööönt). Och jag har inte tränat tillräckligt alls. Usch och fy, skäms ju. Måste ju jobba på mitt skott. Man kanske ska ställa sej och skotta lite nu i helgen, lite smyg träning liksom. Det behövs känns det som. Men måndag blir det innebandy träning.

Jag har blivit av med några centimeter hår idag också, hemskt men sant och välbehövt. Håret ska ju vara lent och man ska bara låta en hand kunna glida som en kam mellan hårstråna, men på sistone har det liksom tagit stopp vid topparna på mitt hår. Detta problem stavas k-l-u-v-n-a h-å-r-t-o-p-p-a-r!
Men nu när jag har offrat mina toppar till hårguden så hoppas jag att min spara-ut-håret expedition kan fortsätta utan fartgupp.

Na Na Na

Ellinor har fyllt 19 så nu i helgen blir det kalas kalas!

Vet inte vad jag ska skriva. Blir någon annan dag.


Throw your hands up in the sky

Jag pillade lite med bloggen igår. Så nu har jag en liten iPod till höger (men den vill liksom åka ner ibland så då är det bara att scrolla) där jag har lagt in några sköna låtar. Enjoy!

Idag blir det match mot Dalhem och jag som är så lokalsinning som det bara går trodde ju att man kör över stan om man ska till Dalhem, men nej där hade jag ju feel. Så blir att åka till sanda efter matchen och sen ta en rackarns buss in till lyan. Känns lite jobbigt.

Jag har fått ett telefonsamtal, så i morgon är det jag som kommer att sitta i receptionen på Roma vårdcentral igen, kanske blir jobb hela veckan. Skönt att jobba men när ska jag hinna plugga psykologi mellan träningar och jobb?

På tisdag fyller Ellinor år. Har redan köpt något litet till henne men funderar  på att fixa en överraskning oxå, hinner jag så ska jag försöka i alla fall.

Avsluta med lite gotlänska kanske:

"De va oskaplit me tåristar ner vi sjöen äi netres"

Oouui is the ultimate feeling

M har varit duktig där borta på fasta-landet verkar det som.  Men det ska jag slå i morrn när vi spelar mot dalhem, jag ska göra alla mål och vinna med 30-0 och så hamnar jag på GTs framsida, så det så.

Jag var först i mål på cykel tipspromenaden idag, hade dock bara 12 rätt av 20 men det var ju i alla fall bättre än mammas poäng så jag får väl va glad för det. Men vem kan saker som att det finns en svamp som heter haröra och vad alla komagar heter och vilken som är vilken? Ja, antagligen inte jag i alla fall.

Nu ska jag börja plugga och bli lite psykologisk här.


Lite senare: Kusin Fanny kom hit precis. Hon kom med mitt pris. Suck on that uh! Jag vann en svart Swedbank handduk. Mina 12 poäng gav mej möjligheten att bli torr efter att ha duschat, den du. Det trodde vi inte.

Just another day

Snart dags för att cykla runt i sanda, men först en bra start på dagen.


Vill så gärna ha en katt i lyan! Naaw.Haha! Hoppas att det inte bara var jag som tyckte att det var kul.

Reading is for awsome people

Här sitter jag i Sanda igen. Har sett Sing a long med mamma och passat på att äta lite chips. Gott var  det. Vi provade nya chips som jag aldrig ätit förut, vitlök och salt. Hm..hur kommer jag att lukta sen tror du? Äh vem bryr sej. Haha.

I morrn blir det kanske cykelrunda, ska va någon tipspromenad med cykel här i sanda, och sen blir det korv med bröd borta vid vattensågen, mysigt värre. Det börjar 10 dock, blir att masa sej upp ur sängen och ta på sej dom finaste cykelbyxorna (okej, inga cykelbyxor!).

Ellinor lånar lyan ikväll, hon skulle ut och festa lite. Tjatade en del om att jag skulle följa med men det tråkigaste med att gå ut är att man förstör dagen efter för att man är så trött då. Och det har jag varken lust eller tid till just nu, har varit lite dålig på psykologi läsandet den här veckan.

Pratade med mamma förut, inte bara pratade utan verkligen pratade, det var skönt. Tror att det blir lite mer möjligt när man har flyttat hemifrån, man tar varandra inte förgivet på samma sätt. Hon sa att hon tyckte att jag är mer öppen och lättare att prata med nu. Att jag mognat lite liksom. Det kändes så bra att höra, blev så stolt.

Nu har jag hittat lite nattläsning för er ute i natten. Om att våra kärlekar liknar våra 
föräldrar och att (äntligen!!) kramar lindrar  smärta ! Älskar kramar! 


I always catch my breath

Jag har kommit att tänka på en sak. Är min bild av mej själv densamma som den bild som mina vänner och bekanta till mej har?

Min självbild vs. andras bild av mej = ?

Det är ju inte som att man tänker på hur andra tänker på en som person hela tiden, men tänk om bilderna av mej inte stämmer alls med min självbild. Som att olika människor kan ha helt olika bilder av mej.

Min egen självbild beror väldigt mycket på situation och omgivning. Nej, det här är väldigt spännande att tänka på. Hade varit ännu mer spännande om man kunde prova det här på något sätt, jag får sätta ihop ett formulär och dela ut helt enkelt. Haha.

Keep chasing pavements


stay right here
and speak to me
i want to feel you
i need to hear you
you are the light
thats leading me
to the place
where i find peace, again


Idag måste jag plugga  psykologi, jag har varit lite lat så har inte blivit klar ännu. Snart, snart ska jag börja.

Men jag vet inte. Jag vet ingenting längre. Känns konstigt att allt kan förändras så fort, från klarhet till den här helt-borta-känslan. Som att alla grundlagar har försvunnit om man ska likna det vid något. Vet inte vad man ska tro eller göra. Jag hoppas att grundlagarna kommer tillbaka till mej, jag behöver dom. Dom är min flytväst i ett stormande hav. Och jag vill inte drunkna.

Är det här en mitt emellan dag? Känns som det hittills i alla fall. Inte höst kallt riktigt, men absolut inte sommar varmt. Ska man tycka om eller hata dom här dagarna?

Jag vet ingenting längre.I've got my moves

Snart match! Vi ska vinna. Pepp, pepp!!
Idag gäller det att våga, ha rätt inställning och att kämpa för laget. Oh.. vinna!

Efter matchen väntar bussresa in till lyan och sen leka lite med Josefin tror jag. Sen ska jag nog ge mej på att baka en pinoccio tårta (den min moster gjorde igår) och se på film.

Oh..men nu är det matchen som gäller.

Rock until you drop

I only date super heroes

Fiiin!

Det är så jag säger det

Igår var det drink/tjej-kväll med tjejerna. Jag fick bidra med lyan och snacks, nu i form av chips och godis. Sen kom Sara, Sofie och Josefin med resten. Det blev ett fullt bord av flaskor, citroner och limes, mynta, shakers och mina snacks då såklart. Sara lyckades blanda två drinkar som hon själv inte alls tyckte om så att dom hamnade i diskhon, men annars blev det ju bra.

Lite Amy Diamond sjungande och snack senare så begav vi oss till Munken. Då var vi dock en Josefin mindre. Väl inne upptäckte vi att ungefär 98% av alla där inne var 30 plussare, yoohoo. Men istället för att va glad att träffa på folk som man kände så blev vårt stora nöje att skratta åt dom när dom dansade, det finns en del oupptäckta duktiga dansare bland oss. Och dom där tillhörde inte den kategorin.

Sen begav sej Sofie hem, Sara på efterfest och jag stannade i lyan och städade lite innan jag skulle sova. Så jag är nöjd att det nu är fint där lagom till att jag kommer dit i morrn igen.

Idag har man firat morfar med kalas hemma hos honom och mormor. Det bjöds på smörgåstårta, och hallon och maräng tårta -där gick jag och vann jackpotten vill jag påstå. Den tårtan hade min moster gunnel bakat, jag som inte ens visste att hon kunde baka. Och den var såå god!

Ikväll blir det lite mysipys här hem-hemma och kanske ska jag baka något, menar man får passa på när man har ingredienser. Sen ladda upp inför hemma matchen i morrn.
You're a falling star, you're the get away car.
   You're the line in the sand when I go too far.
You're the swimming pool, on an August day.
   And you're the perfect thing to say.

And I guess I never told you
   I'm so happy that you're mine


Du är det finaste jag vet.

Sweet, sweet

Jag känner det fortfarande som att jag inte får vara på systembolaget. Jag förväntar mej att jag ska bli utkastad när som helst, tassar runt på tårna. Jag som är 20 och ett halvt år. Skärpning på mej.

Jag har idag köpt ett läppstift, en hår grej från tony&guy och en ansiktstvätt. Och en byrå med korgar i, viktigt. Jag är en riktig big spender här känner jag, haha.

Nu ska jag käka nudlar och se på criminal minds, yeah.And it goes Oh uh

Woo hoo! Igår blev jag klar med det andra kapitlet i personlighets psykologi. Ska bara läsa mina anteckningar någon gång i helgen så är jag färdig med veckans uppgifter sen!

Igår tränade jag mitt femte pass för veckan, känns lite tufft, jag menar fem pass låter som mycket i alla fall. Nu kan jag ha gott samvete när jag slappar i helgen. Yeah.

Idag ska jag och lillasyster gå på stan och (fönster?) shoppa lite inför framtiden. Sen kanske jag ska ta en sväng förbi Jysk och köpa en korg-byrå, eller vad man ska kalla den. Sen ikväll blir det tjej/drink-kväll här i lyan. Vet inte om jag ska dricka så mycket men mysigt ska vi ha i alla fall.

I morrn ska jag hem till sanda och gå på morfars kalas.

A woman is like a tea bag- you never know how strong she is until she gets in hot water.
Eleanor Roosevelt

Himlen är grå

Snurr snurr, så kändes det igår när jag hade pluggat färdigt. Men jag är ännu inte helt färdig med första kapitlet. Men känns bra att plugga, blir så glad av att lära mej saker. Idag blir det lite mer pluggande och läsande.

Måste hitta mej en ny innebandy klubba snart tycker jag. Gamla trogna Anadien duger ju men en ny skulle sitta fint, har ju haft min ett tag nu. Och all tejp som sitter på klubban gör inte saken bättre. Jag tror att jag kommer att hitta en ny när jag minst anar det, så som det brukar vara när man vill ha något.

Läste precis min vän Eves blogg. Hon hade sprungit massa varv i spåret i Hemse och sen ruschat i deras backe där för att hon hade kommit för sent till träningen. Blir så imponerad av sånt. Jag menar inte ATT hon gjorde det utan mer att hon VALDE själv att ta tag i det och springa. Sånt imponerar verkligen. Psyket är ju det som skiljer en bra idrottare mot en dålig. Har man rätt inställning och inte ger upp så får man utdelning för det senare. Man blir snabbare och starkare. Önskar att jag oxå kunde va så stark i mej själv att jag kunde göra så. Eller önskar och önskar, det spelar ju ingen roll, det är ju bara att göra, är det som skiljer oss åt. Dom som gör och som som tänker att dom ska göra det.
En dag ska jag oxå GÖRA, jag jobbar på det.

Med tanke på att vara ute och springa så var jag på skokanonen igår för jag hade hört att det fanns billiga joggingskor  där. Jag har ju aldrig ägt några utan har bara lånat av mina syskon och av mamma när det har behövts, men nu när jag bor i stan så kan jag inte göra så längre. Jag köpte inga skor, jag får ta de en annan gång. Känns så konstigt att behöva springa här i stan, springa förbi massa folk som inte är svettiga och flåsar. Nej, sanda var prefekt så, man slapp möta en massa folk som tittar konstigt på en. Där var det bara "Hej" och ett leende som gäller. Jag ska försöka omvandla stan till ett "Hej!" och leende samhälle- när jag väl har köpt ett par joggingskor.

Never fighting alone

Idag har jag av någon konstig anledning typ kramp i handen. Tror bestämt att det är på grund av att jag satt och skrev psykologi anteckningar i en timma utan stopp igår. Haha. För nu har kursen startat. Jag har två kapitel som jag ska lära in på en vecka och jag  har inte börjat läsa än. Bara skrivit av anteckningar från föreläsningen, ojoj. I boken står det att det är en collage bok, woow, känns väldigt seriöst att läsa en bok på engelska som deras collage studenter oxå läser.

Nu har vi fått en fin tvättkorg och en filt till vår soffa oxå, så det börjar kännas lite bättre och mysigare här. Sakta men säkert.

Jag har träningsvärk i hela benen. Förstår inte hur jag lyckas. Jag har ju stretchat, funderar seriöst på om det kan va så att mina muskler är immuna mot stretchning. Dom kanske gillar att vara hårda och ihop mojsade?

Nope, nu väntar lite gossip girl, sen plugg.