Holding your hand too tightly




http://weheartit.com/

Sugar, we're going down

Jag kom hem från skolan för cirka 30 minuter sedan, cirka 10 timmar spenderade i skolan idag alltså. Check!
Vi hann färdigt med hela övningshäftet idag, sååå skönt! Där för det blev så sent för övrigt.


Åt lite dåligt idag också så när klockan närmade sig 20 så började mina fingrar darra lite, så en snickers fick agera livräddare på vägen hem. Pinsamt och onödigt om man svimmar på tunnelbanan.


En annan livräddare var Ellinor som gjort mat till mej som jag kunde värma upp när jag kom hem. Lax, kokt potatis, hollandaisesås, ärtor och avocado. Mumma!
Min mobil dog ju för övrigt klockan fem så fick rapportera till Ellinor att jag kom hem senare på Facebook, ibland är den sidan bra att ha, men det är inte ofta.


Resten av kvällen ska spenderas i soffan framför Greek, Gossip Girl och 90210. Det är jag faktiskt värd!

Starry eyed



Såhär ser jag ut, dagen till ära.


Igår beställde jag hem en födelsedagspresent till mej själv, fyller ju om mindre än en månad. Efter det så får jag nog hålla hårt i mina små slantar.


Idag ska jag åka till skolan och göra övningsuppgifterna med Kajsa. Ja försökte vara duktig och göra några igår med det resulterade i 0 gjorda frågor i häftet, inte min stoltaste stund. Men känns som att lärarna vill att vi ska gissa på vissa frågor, vilket känns fel då vi kommer få betyg på det här. Ja, knas var ordet!


Peace out!

Love is merely a madness

I skolan fanns varken lärare eller datorsal så föll ju platt direkt. Men jag hann i alla fall träffa en lärare i cirka 5 sekunder och fråga vad vi egentligen skulle göra på hemuppgiften.
Nu ha jag och Ellinor handlat till kvällens höjdpunkt - bakpotatis!


Tills dess att potatisen är färdig ska jag försöka jobba lite med övningarna och sånt som jag skulle ha gjort i skolan.


Ska försöka planera upp och strukturera upp den här veckan så att jag jobbar ordentligt fast jag inte har lektioner och inte är i skolan. Duktiga jag!







Egenkär?

Undistructible

Nu har årets första simtur äntligen tagits på Eriksdalsbadet. Det känns super bra, men jag la märke till att mina framsteg med att simma fortare försvunnit under uppehållet, tiden hade ökat med ca 5 minuter. Ja, det är väl så. Sen påverkas ju tiden när man måste brottas för att ta sej fram i bassängen bland alla tanter och galna motionssimmare.


Jag ska försöka träna bättre nu alltså.  Man mår så mycket bättre när man får öka på pulsen lite några gånger i veckan. Kroppen jublar inombords! 


Klockan 13.15 ska man befinna sig i skolan och jobba med Greklandsövningar hela eftermiddagen. Jag måste fråga dom om det vi som ska stanna i Sverige under veckan egentligen ska göra, det är så luddigt! Jag har ändå frågat flera gånger. Ja, vi vet ju vad man säger om professorer.






Lilla lady



Helgen har gått förbi väldigt snabbt men samtidigt väldigt sakta. Jag har hunnit sett på innebandy match, träffat vänner jag inte sett på ett tag, gått på en nacho-nit, sett bio i 3D, gått promenad i stockholmsnatten, gått på museum, provat tv spel och myst i soffan med Ellinor framför Solsidan.

I morgon väntar simning och sen skola och hemuppgifter som ska lösas hela veckan då resten av klassen åker till Grekland.




Friday night

Usher – More - RedOne Jimmy Joker Remix

Stronger than the rest

Min fina vän Evelina Lamu som bor långt borta i Norge har lagt upp en bild på mej på sin blogg  (http://lamu.blogg.se/) Jag blir så rörd att hon ens kommer ihåg mej, hon som har så mycket att göra hela tiden med jobb, innebandy, fotografering och massa vänner att träffa. Men hon kommer ännu ihåg lilla mej.


Önskar jag kunde lägga ut en fin bild på henne på min blogg, men jag har inte så många tyvärr.
Bara den här. Den är fin!
Jag saknar dej Evelina Lamu!

She's like the wind

Idag har jag varit i skolan hela dagen, hade tre föreläsningar med introduktion inom meterologi/klimatologi, geomorfologi och biogeografi. Man känner verkligen att jullovet har lämnat sina spår när man blir trött efter en föreläsning. Det gäller att träna upp det där så man orkar hela dagar.


Efter skolan åkte jag in till stan och hämtade biobiljetter inför helgen då jag ska se en 3D film för första gången och sen åt jag och Ellinor kvällsmat på Kungshallen.
Nu blir det soffläge efter en lång dag och kanske lite handboll på tvn sen.



Sometimes


Sometimes good things fall apart so that better things can fall together.

KärLek


Vad är kärlek? Så här står det på vårdguiden om kärlek:

Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från gång till gång som man blir kär. Det finns många olika slags kärlek. Föremålet för ens kärlek behöver inte vara en annan person, du kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar även sina föräldrar och syskon väldigt mycket. För många innebär kärlek det de känner för en annan person.

 

För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.

 

En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.



Vilken bra beskrivning!

Det känns på olika sätt för olika personer och vid olika tillfällen, tänka sig vad man kan lära sig.


It amazes me



"Hej, jag ler snett!"

Man, oh man your my best friend




God morgon!



Min dag började med att smyga upp och klä på mej i mörkret för att inte väcka Ellinor för att sedan gå en promenad.
Jag sover ännu jätte dåligt och vaknar titt som tätt. Inte roligt alls, men lite motion brukar ju hjälpa en att få lite energi och jag var mycket piggare efter min promenad och lite frukost på det.


Idag kommer små-kusinerna hit och vi ska vara barnvakter åt dem när deras föräldrar ska gå på teater. 3 små barn och jag och Ellinor på 28 kvadratmeter- kan bli roligt! Nä, men skämt åsido så blir det nog en mysig dag.



Fear is a friend you misunderstood



The rain in New Orleans, forgot to end
But the mouths of the people are dry
And we watch and wait
And do nothing but sigh
And hope everything
Is gonna turn alright
But I don't know
If it'll be alright





cold

Sitter framför tvn och ser handboll, Sverige möter Chile.
Sitter med stora tofflor på mej men små fryser ändå, jag tände ändå ljus för att få upp värmen. Men det är inte fel på värmen här om ni trodde det. Nej, idag hade vi stadsvandring med klassen inne i stan. Gick runt en och en halv timme och frös. Jag tappade känseln i nästan hela kroppen, inklusive läpparna, är inte det konstigt?


Så nu håller min kropp på och acklimatiserar sig i värmen så jag fryser än.
Efter rundvandringen stannade jag och Emilie kvar i stan och kollade lite i affärer och jag kom hem med en långklänning (what, what!?), en axel väska och en mysig tunika. Jag är väldigt nöjd!


I morgon är det dags för årets första riktiga träningspass, jag ska bege mej till simhallen och få ur mej en kilometer eller så, ska bli skönt!


Men med tanke på handboll så tycker jag det är en så häftig sport, önskar jag höll på med det. Galet häftigt när de flyger fram i luften och sen kastar iväg skott som är super hårda! Jag är imponerad.




There's no getting over me

Kvällens sysselsättning:




Och lite inspiration:


Holey moley mi oh my



Idag är det ingen skola.
Mitt mission för dagen är att packa upp väskan jag hade med mej till Gotland.
Utanför fönstret ramlar det ner stora stora snöflingor och jag hittade precis orginalet till låten ovanför på Spotifys topplista för Sverige, antar att fler har sett den söta videon.
Jag gillar't!


Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home



Nu ska jag se A Cinderella Story och packa upp lite, kanske boka en tvättid också för att festa till det. Sen blir det pesto pasta till lunch. Om någon ville veta!



Känns bra att tänka på att vanliga människor jobbar hela dagen och jag kan lalla runt lite här hemma och ta det lugnt, det gör mej lite glad med tanke på allt plugg som ska göras när nästa kurs börjat. Usch!



Bad dreams

Jag vaknade nyss från en natt med mardrömmar. Man säger ju att ens drömmar speglar ens undermedvetna och om detta stämmer så är mitt undermedvetna och jag lite osams just nu. Hur ska man egentligen hantera sånt? Det värsta är ju när man vaknar och känner en känsla som man inte kan skaka bort, man tror liksom att det som hände i drömmen hände eller kan hända på riktigt. Jag har inte sovit gott på några veckor heller, förvånar mej inte om det är mitt undermedvetna som försöker kommunicera det också.

Some words


Every rose has it's torn



Idag går lasset mot stora staden. Jag ska bara se om jag får igen väskan först, kan bli en riktig kamp. Har jätte mycket som har kommit till i packningen som inte var med när jag åkte hit. Konstigt va? Haha. 


Har försökt styra ihop en myskväll med tjejerna i Stockholm i morgon kväll, hoppas alla kan för var länge sedan vi sågs allihopa. Vi har en del att prata om kan jag tänka mej. 


Känns helt knas att åka tillbaka nu. Jag har ju vant mej med att vara hemma hos mamma och pappa och fått super god mat framställd framför mej vid femsnåret varje kväll och så återgår jag till mitt pastaträsk igen.
Jag ska göra ett försök till att laga bättre och lite nyttigare mat i år, det viktigaste är variation, pasta i flera veckor duger inte. Jag har fortfarande pasta-cravings efter min ensam-tid i tockholm då jag gjorde pasta varje dag. Men jag tror inte det är bra. Jag ska jobba på det där med variation.






Who stole the soul?

Idag åkte jag med min far till Fide och matade rådjur. Fick gå en bit på en snötäckt åker där jag lyckades ramla igenom så att jag hade snö upp till midjan så far min fick hjälpa mej upp. Se vad jag offrar mej för dom små djuren i skogen.

Sen åkte vi förbi lilla farmor och hon bjöd på lite fika och några änglanuppar (prinskorv, i lite barnförbjuden och gammaldags folkmun (farmors och hennes mammas i alla fall)).


Nu håller jag på och plockar ihop lite inför morgondagen då jag ska bege mej till lill-lyan i stora staden igen. Tänk så den har saknat mej under julen! Ska bli ett glatt återseende!


Jag har börjat sticka för övrigt, men kom idag på att jag nog behöver flera garn-nystan så måste köpa några i morgon innan jag åker så jag inte sitter där sen utan garn. Alltid bra att ha något att pyssla med, har bara 2 schemalagda skoltillfällen den kommande veckan så kommer bli en del alone time som jag kan sticka på.




Everyone believes








Joshua Radin – Everything'll Be Alright (Will's Lullaby)




En önskan



Jag vill resa iväg i vår. Ge mej värme, sol, vacker natur och lite semester!

The way you say hello

Snart ska man rycka upp sej ur skollovs-koman och lämna allt vad det innebär bakom sig.
Igår köpte jag pärlplattor och pärlor och gjorde underlägg till lägenheten i stockholm på eftermiddagen med Ellinor och Fanny. Nu är jag helt hooked. Vill göra pärlplattor hela tiden!


Men på måndag måste jag åka tillbaka till verkligeheten, Stockholm. En seg vecka med lite seminarier, stadsvandring och en vslutnings lunch med klassen väntar. Betygen är redan satta så gäller att komma dit och umgås lite mest. Sen den 17:e börjar allvaret. Ny kurs, nya böcker, nya lärare. Och en exkursion till Grekland som jag antagligen ska hoppa över, vi får se. Men nya utmaningar är det i alla fall. 


Nu ropar Ellinor, vi ska pyssla lite mer med pärlplattorna. 

Är det konstigt om jag blir lycklig av det?



Pain throws your heart to the ground, love turns the whole thing around.




Jag tycker det nya året är lite uttjatat redan, efter 3 dagar! Jag har antagligen lite för höga förväntningar.