jul jul...strålande jul?!

Ja, idag är du dan före dopparedagen, så att säga.Och känner jag någon julstäming?
Nä!
Gräset lyser grönt utanför fönstret och här inne doftar inget annat än lite rengöringsmedel.
Min älskade storasyster har visst bestämt sej för att hata mej hela julen, allt är ju mitt fel, antagligen.
Min omtänksamma mor är stressad som bara den. Här ska städas, dukas och bakas. Hon försöker verkligen få till lite julstämning men icke..det gör bara oss andra mer stressade.Tyvärr.
Min pysslande lillasyster håller på som bäst med att slå in alla hennes julklappar. Här ska de visst tejpas, snöras och rimmas. Hon är nog antagligen den av oss som känner av att de är jul.
Min faderliga far sysslar med något suspekt utomhus..kan vara att han håller på och knåpar med granen eller så skottar han illusionerad snö i trädgården. Han ser upptagen ut i alla fall.
Jag, det bortglömda mellanbarnet ..ja vad gör jag då? Jo, jag ska va ärlig o berätta att jag har ju inte gjort så mycket idag..jo, slått in lite julklappar, köpt julklappar och knaprat lite på den kola som jag gjorde igår. Men jag har inte bidragit så mycket till att få lugn i huset precis.Jag är lat, ska se till att göra något. Funderar på att kanske ta med valpen ut på en promenad snart o sen hoppas att alla har på sej tomteluvor och knaprar lussebullar när jag kommer tillbaka, i ren astrid lindgrens jul anda.
Jo, drömma kan man ju alltid.!

Jullov

Nu har man då äntligen jullov. Riktigt efterlängtat.
Har varit jobbigt i skolan nu ett tag, både med skolarbeten och bara allmänt. Nu ska jag ta vara på lovet och göra saker jag behöver och känner för. Tänka efter lite. I morgon ska jag nog pynta lite här hemma och kanske baka något. Sen på kvällen ska man ut.

Ut...så härligt! Jag tycker att det ska bli så skönt att inte umgås med samma folk som man alltid gör. Ta det inte fel, min vänner är jätte bra!! Men man umgås så mycket, alltid.Blir så lätt att trampa någon på tårna då, vilket jag allt som oftast lyckas med. Och nu den här senaset månaden när jag inte har varit så glad som jag brukar så känner jag mej mest dum när jag umgås med dem. Man vill ju inte förstöra deras dag för att man själv är ledsen. Nä, det känns ju inte så bra. Så i morgon ska jag umgås med dem jag inte har hunnit med på sistone. Vara lite friare. Inte tänka efter så mycket.
Fy skjutsingen va det bli skönt.

Kläder är ju ett litet problem kanske..Men det löser sig alltid.

Ikväll ska jag träna lite innebandy. Springa skiter ur alla..hehe! Man kan ju alltid försöka..eller hur?!


Lyssnar på just nu:
I Want You To Want Me - Letters To Cleo