Morfar



Såhär tillbringades gårdagen. Sittandes på en brygga i solen och pluggade och tänkte på livet. Detta resulterade i en solbränd näsa och lite tårar.


Min kära morfar finns inte mer, men han har lämnat många minnen efter sig.
Ett av mina starkaste minnen är från när jag gick på högstadiet och åkte buss hem från skolan. När jag tittade ut från bussfönstret så såg jag ut på en åker i Klinte.
Och där satt min morfar och min mormor och tittade ut över åkern och höll varandra i händerna.
Det var så fint och jag ska alltid komma ihåg den kärlek som finns mellan min morfar och min mormor som varit tillsammans väldigt länge.
Jag skulle skatta mej väldigt lycklig om jag hittar det någon dag.


Familjen är det viktigaste vi har, och jag kommer sakna min morfar väldigt mycket.
Min mormor Ellen är stark och kommer gå igenom det här med all vår kärlek i ryggen, vi finns alla där för henne.



"Vad vi en gång upplevt förlorar vi aldrig. Allt vad vi älskat blir en del av oss."
Helen Keller

Naaaw



Vår lilla valp är nu hemma i Sanda. Jag vill så gärna åka hem och leka med den, men det får vänta tills på lördag. Tänk så långsamt tiden går när man längtar!

Just shout whenever, and I'll be there



God morgon!
Vad gillar ni min nya ansiktsbehåring? Jag tycker personligen att jag passar jätte bra i den. Speciellt näshårssvansarna, haha!


Nä, vad jag fånar mej. Det blir lätt så när man upptäcker att man börjar må lite bättre. Idag planerar jag att sitta ute i solen och plugga lite om det går. Jag behöver jobba på fräknarna lite.

Opposites attract



Jag har varit hemma hela dagen och gjort så lite som möjligt.
Medan i andras liv så händer stora grejer. Min kompis Madde blev mamma i natt.
Och själv har jag inte gjort något alls, hur konstigt är inte det?


Menar, idag är en superstor dag för henne. Första dagen som mamma, och jag har en dag som jag antagligen kommer att ha glömt bort om en vecka! Livet är bra konstigt.


I morgon ska pappa hämta hem Ceda, den lilla drever valpen som jag ska hem och leka med i helgen! Ska bli jätte kul att lära känna den lilla krabaten.


Men livet har inte bara glada roliga sidor, det är ju lite så det funkar. Samtidigt som barn föds och valpar ska lekas med så mår inte min morfar så bra. Vår kära morfar! 



Pride



Hittade precis den här bilden. Den får en att tänka till lite tycker jag.
Många människor lägger så mycket tid på att tänka negativt om sin kropp och jämföra sig med alla de ser i tv och tidningar och glömmer helt bort att tycka om sig själva och hur dom ser ut. Jag gör det absolut!


Men alla är fina! Man ska bara vara stolt över hur man ser ut.
Den här bilden visar att alla kroppar är vackra och förtjänar att bäras upp med stolthet.


Tycker du om din kropp så kommer det synas lång väg. 


Feeling a moment




Ser ni hur jag ser ut? Såhär eländig har jag sett ut hela dagen! Det är alltså tårar på mina kinder, dom bara rinner och rinner, finns inget stopp. Och jag nyser och nyser som att det inte fanns någon morgondag.


Men annars mår jag bra, ser bara ledsen ut.


Drack lite Dukoral, resevaccin alltså, för en och en halv timme sedan och man får inte äta något direkt efter men nu är det nog dags.
Frågan är bara vad det ska bli, glass, hallon, popcorn?!


En sak som är säker är att jag ska se på en unge i minuten, det har blivit mitt nya favoritprogram!




Sådetså




Dagen spenderas hemma med tårar som rinner från ögonen och nysningar var 5 minut. Förstår inte varför dom inte går över dom här nysningarna, men till slut borde det ju mattas av lite i alla fall.



Har snart skrivit av 2 föreläsningar så jag inte ligger så mycket efter.
När det är färdigt ska jag se om jag vågar mej ut. Apoteket och konsum står på schemat.

Never give up



Jag har bestämt mej för att inte bli förkyld (are)!
Kvällen spenderas framför tvn och landskampen på 3an i mössa, halsduk och tofflor. Och jag har ätit massor med saker som jag tror ska hjälpa. Jag har druckit te, massor med vatten, ätit clementiner och slevat i mej hallon och min senaste kulinariska upplevelse var en tugga vitlök och en tugga morot om vartannat. Efter halva vitlöken brände det i munnen så jag blandade i vitlöken som var kvar till en dipp som jag doppade moroten i.


Nu tänkte jag ge mej på en ananas, inte för att det ska vara speciellt bra men mer för att den behöver ätas upp, men en frukt till kan ju inte skada, eller ?

Beautiful disaster



God morgon!
Försökte sova ut idag eftersom jag inte behöver vara i skolan förrän vid ett tiden. Men jag vaknade halv åtta, som vanligt!
Börjar känna av att förkylningen är på ingång på riktigt nu, så jag får dubbla fruktintaget och vila mycket. Jag har inte tid att bli sjuk nu.


Har tvättid nu på förmiddagen och så ska en föreläsning skrivas in i mitt block, så är inte så mycket som ska uträttas idag.
Varje gång jag börjar bli förkyld så googlar jag alltid på huskurer och tips på hur man ska slippa det, men jag hittar aldrig något klokt.
Så man kanske bara ska ge upp?

I follow rivers


Ni är en famn för mig

Vet ni vad?
Livet är inte rättvist jämnt och det är inte ofta det är lätt.
Uttrycket säger:

When life gives you lemons, make lemonade. 

(Alltså: När livet ger dig citroner, gör saft)


Jag tror att det ofta är så man ska tänka. Mycket kan gå fel i ditt liv, men ofta växer man som person då livet är svårt. Man lär sig hantera det och man blir starkare.
Jag har inte varit med om så mycket jobbigt i mitt liv, jag har varit väldigt skonad från det. Men i höstas var det ju lite kämpigt som de flesta vet.

Eftersom Gotland är Gotland så vet ju FÖR många vad jag menar, folk som inte har med det att göra, vilket är som det är. Inte mycket att göra åt, det är ju lite så det funkar. Så är bara att skaka av sig.
Men jag har haft vänner som sagt så visa ord till mej genom allting, som har lett mej på vägen.


Madeliéne är den som givit mej så många kloka tankar och som hjälpte mej massor. Och en av de första sakerna hon sa till mej var att jag skulle växa och bli starkare efter allt det här. Vilket jag inte riktigt kunde förstå då men jag visste ändå att hon hade rätt.
Och visst är jag starkare nu, jag vet mer om mej själv och jag är så stolt över mej själv som kom igenom det.
Tack för att du fanns där Madde! Du är min verkliga hjälte!

Men jag vill tacka alla mina vänner som fanns där och som lyssnade och sa så kloka ord och jag tog åt mej allihopa! Tack, ni var dem som höll mej uppe!


Ellinor var där för mej hela tiden och hjälpte mej när jag inte själv visste att jag behövde det! Tack!
Jag finns alltid där för dej! Och alla ska veta att jag gör vad som helst för min familj och mina vänner. Sårar någon dom så vet ni att det är personligt!


Känns dumt att nämna namn nu, för de e så många! Men alla ni som funnits där, jag är otroligt tacksam att jag kan kalla er mina vänner och ni är oumbärliga för mej!


Med det vill jag bara säga att jag är den jag är på grund av er, ni är de finaste människorna jag vet och jag känner så mycket kärlek för er!


Ett löfte jag har till mej själv efter allt det här är att bara omge mej med människor som får mej att växa och bli en bättre människa och som får mej att må bra. Vänner som får dej att må dåligt ska inte finnas i ditt liv.
Det löftet hade jag aldrig ens kommit på innan allt det här, men nu vet jag att man alltid förtjänar det bästa av det bästa.


Tack!

Say it with me



Hejsan vad gör ni då?
Själv hänger man bara lite hemma, no big deal. Haha.


Evelina spelar viktig match just nu och jag sitter och håller tummarna, gör det ni med!!

Frozen to the ground



Morrn morrn!


Det här är så jag ser ut idag om någon undrar. Ska visst bli varmt ute idag har jag läst så jag hoppas det kommer stämma för idag åker vårjackan på!
Känns mycket bättre idag, gick och la mej tidigt igår så att min kropp skulle få lite extra tid att kämpa mot mina baciller som antagligen var på frammarsch igår. Och det verkar som att det funkade!


Nu mot: Matback och skola


Weather to fly

Lite såhär känner jag mej just nu.




Vill helst bara lägga mej inlindad i ett täcke och äta godis. Börjar nog bli lite förkyld.
Med tanke på godis, det här skulle sitta fint!





Kvällen är uppstakad som följande:
Prata i telefon
Se på Top model (final!)
Se på En unge i minuten
.. sen sova.


Samtidigt ska jag se till att få i mej lite frukt, massor med vatten och lite glass. Tycker att kvällen känns bättre redan!



Kolla den här stretchingen!

weheartit

They are counting on you now




Good Morning good people!


Nu är måndagen här igen, vilket betyder att man måste se till att vara duktig och göra det man ska varje dag istället för att göra lite som man vill. Nästa helg är en timme kortare så den måste ju kallas en mini-helg, då ska jag åka till gotland, kan dom inte göra helgen en timme längre istället?


Ellinor har åkt hem så jag är ensam här, vilket ska översättas till att jag inte har någon anledning att inte plugga i veckan, så detta kommer bli min super-plugg-vecka! Jag ska hänga med på allt, och helst ligga ett steg längre fram också. Låter bra tycker jag.


Jag trodde för övrigt att det skulle vara sol ute idag när jag vaknade, men solen har gömt sig bakom ett täcke av moln än så länge i alla fall. Vi hoppas den kikar ut så att vi får lite vårvärme! 


Tinie Tempah – Wonderman (feat. Ellie Goulding)

My future more clear

I morse när jag och Emilie och jag stod vid slussen och väntade på tåget till skolan så såg jag en jätte söt liten valp. Jag var tvungen att fråga tjejen som höll i den vad det var för ras, och det var en blandras mellan chihuahua och tibetansk spaniel. Så nu vet jag vilken sorts hund jag vill skaffa mej sen!

Längesen

God morgon!






Fredag morgon och jag är trött! Vill så gärna krypa ner i den varma sängen igen och sova tills ikväll.
Men idag väntar en heldag i skolan så är bara att pallra sig dit.


Igår hade vi bara en förmiddagsföreläsning så efteråt gick jag och några tjejer och åt pizza på campus, satt där i 3 timmar innan vi kom på att vi skulle hem. 


Jag hoppas på en mysig fredag och speciellt en härlig helg framför mej!




Hello

Min "lediga" onsdag började med att jag vaknade klockan 7 och hade ont i nacken, igen. Kändes rätt lönlöst att somna om så satte mig och pluggade i några timmar och sedan gjorde jag en brakfrukost till mej själv när Ellinor ännu sov. Sen pluggade jag lite till.
Tills jag kände mej super stel och uttråkad så jag tog på mej löpartajtsen och fick med mej Ellinor ut. Jag sprang en bit och tränade lite ute på en brygga, i solen! Hur härligt som helst.


Sedan var det att hoppa i duschen och sen äta en lunch innan vi skulle bege oss till Gamla stan där slottssprinten i skidor gick av stapeln. Vi hittade rätt bra platser och vi stod där någon timme men gick innan finalerna för att solen försvann från våra platser och vi höll på att förfrysa våra små tår. Men hejsan hoppsan så mycket folk och stoj det var, jätte kul!



Nu har jag ätit soppa och mackor till kvällsmat och pluggat lite till och nu känner jag att torsdagen kan komma snart. jag är redo!






I follow rivers



Vaknade och hade ont i nacken nu på morgonen, men tog en varm dusch och nu känns det bättre.
Har legat och försökt hitta ett bra läge att ligga i hela natten, vilket resulterade i att jag drömde massor med konstiga drömmar. Vaknade mitt i natten av att Ellinor pratade i sömnen också, haha!


Det ser soligt ut ute än så länge och jag hoppas det håller i sig så att jag kan ta en mysig promenad i solen och skaffa mig några fräknar efter skolan i eftermiddag. Det gör jätte mycket med humöret när man går lite i solen, man blir så glad och utvilad.


Nu väntar föreläsning på förmiddagen och en övning i eftermiddag och sedan en myskväll här hemma.
Och förresten, hur söta är inte valparna på bilden ovan? En sån ska jag skaffa mig en dag.

What are words

Äkta kärlek måste vara den renaste och finaste känslan som finns.
Det är så vackert med kärlek på så många sätt och man kan inte bli annat än rörd när man ser människor som har hittat rätt i varandra.
Kärlek är det vackraste jag vet, om det så är till dina barn, till din man eller fru, till din lilla hund eller till livet självt.



Jag bara måste visa videon som jag lagt in här under. Den hamnar där på listan över något av det vackraste jag sett.




1 månad kvar


Easy easy

Åh härliga lördag!
Jag har tagit det väldigt lugnt hittills, ätit frukost, gått på promenad och ätit lunch och sen en powernap, precis som jag vill ha det.
Snart ska vi bege oss mot mina föräldrar där det bjuds på tacos och melodifestivalen.



So I say

God morgon!

Idag är stockholm mulet och grått.
Jag springer runt och försöker packa lite inför ikväll då jag ska bege mej mot Gotland och förhoppningsvis lite roligare väder.
Nu väntar föreläsning och övning sen kanske lite mys med tjejerna från klassen.
Låt helgen komma nu.



Outrageous

Nu har jag läst ett kapitel om meteorologi och vindar och så vidare och känner mej rätt duktig. Kollade sen och upptäckte att jag egentligen borde läsa ett kapitel till ikväll för att hänga med på föreläsningen i morrn och då gick luften ur mej lite.
Så jag tog en paus och bytte om till mjukisar.


Tog några bilder i photobooth och kom på att det skulle vara perfekt om jag var två personer ibland, att jag kunde dela på mej liksom. Eller om jag hade en tvillingsyster.
Nu har jag ju i och för sej två systrar som alla tycker jag är superlik och jag och Ellinor är så nära varandra som man kan vara så jag har väl nästan en om man tänker så.


Men om jag kunde läsa ett kapitel så läste "den andra jag" ett annat så kunde vi hjälpa varandra, då skulle det gå mycket snabbare och vara roligare att plugga. Tänk så härligt!






Jag kanske ska plugga genetik och lära mej klona istället?

I'll be running circles around you sooner than you know




Sol sol sol ute idag!
Föreläsning x2 idag. Så massor med info ska in i skallen. Gäller att se till att det finns stift i pennan hela dagen då, tar dom slut så kan det blir ödesdigert.

Dagens låt: 
Caesars – Jerk It Out (Original Mix)

Keep me in your pocket



Dagen är nästan över och jag bjuder på en bild på min fina halsduk!
I morgon väntar föreläsningar och annat trams.

It takes a muscle to fall in love

Vet ni vad?


Idag vaknade jag och var trött, även om jag hade sovit hela natten. Ibland vill inte kroppen vila ut antagligen, den har för mycket att bearbeta eller något, jag förstår mej då inte på det där med sömn ska jag säga.



Jag har tänkt på att man säger att man ska "glömma och förlåta", alltså själva uttrycket. Det kan ju gälla vad som helst.
Men finns det någon som någonsin har "glömt"? Man kan ju aldrig glömma något aktivt.
Alltså om du gjorde bort sig igår så att du skäms över det, så kan du ju inte intala dej att glömma det sådär, det är ju omöjligt. Om du inte ber någon slå dig i huvudet så att du får minnesförlust vill säga, och det låter ju inte så super kul. Så apropå det så tycker jag att det är ett dumt uttryck.

De flesta vet ju också att ett sätt är ju att undertrycka det man vill glömma (är väl samma sak som att tvinga sig själv att glömma något) och det är väl en möjlighet. Men har man ett uns av koll på psykologi och lite allmänbildning så vet man ju att det aldrig är bra att undertrycka något, om det så är ett beteende eller ett minne, det får alltid konsekvenser. Så det sket sig ju det med.


Så jag tycker att "glömma och förlåta" är ett dumt påhitt, åter igen. Vad man än har gått igenom så blir man starkare av att bearbeta det och lära sig något av det, så att man växer och blir starkare. Det kanske tar lite längre tid men det kommer bli så mycket bättre i slutändan.
Starkare som person och i sig själv. För det är ju dej själv du måste handskas med varje dag, så då kan man ju lika gärna se till att man trivs.


Nu ska jag ut och gå i solen!

Svart

Jag har gått för långt, kan inte sluta gå
Hjärtat sitter utanpå, slår inte som det brukar slå
I ett ensamt rum, en sekund blir tusen år
För ljus att nå. Så djupa sår 
Sjunker lite lägre för varenda gång jag vänder om
Men jag vänder om, än en gång
Orden fastnar halvvägs, jag vet inte hur jag bär mig åt
Samma gamla visa, men vet inte vad det är för låt




Jag tror jag är kär

Idag hade vi första föreläsningen om meteorologi och sedan en övning på eftermiddagen. Tror det kommer bli några intensiva veckor framöver, det är det intrycket jag har fått i alla fall.


Vid femtiden mötte jag och Emilie upp Linda, Emma och hennes dotter Vira som är 4 månader. Vi satte oss på Vapiano och pratade och åt gott. Det har varit en riktigt mysig kväll och Vira var jätte söt!


Har även hunnit med att köpa ett kollegieblock, fina färgpennor och en bok "Jorden -En biografi". Boken behandlar ungefär det vi läser i skolan om jorden fast mer lättläst och mer spännande och med fina bilder. Bra att man har en utbildning som man gillar så pass.


Vira var lite sugen på mammas pizza ett tag.


Mina fina inköp!


I morgon ska pennorna och blocket invigas då jag ska skriva in lite om dagens föreläsning. Effektiviteten är på topp.



Keep me warm a cold Mars night





Klockan 9.15 började tentan i morse. Klockan 11.00 var jag färdig. Kändes sådär när jag gick därifrån. Räkneuppgifterna tror jag att jag fick fel på, allihopa. Tyvärr. Men får jag godkänt så är jag nöjd.
Trodde jag skulle få feber i morse, så är glad att jag inte fick frossa på tentan, det hade inte varit bra alls.


Nu på eftermiddagen har jag tagit vara på den lilla tid man har tills man måste börja plugga igen. I morgon börjar vi med meteorologi.
Nu har jag i alla fall sett på the big bang theory och myst ner mig i soffan med min stickning.
Så jag har hunnit sticka färdigt min halsduk! Jag hittade några fina band här hemma som jag fixade till den med, så nu är jag riktigt nöjd.
Kanske kommer passande tills min förkylning bryter ut, men vi hoppas inte det.

Vårkänslor



Idag kändes det som att våren kommit hit, väldigt härligt.
Började dagen med brakfrukost framför wasaloppet och gick sedan en mysig promenad i solen.
En väldig lugn och trevlig söndag har det varit.
Nu ska det sista inom hydrologi in i lill-hjärnan.

Happy



Ser ni hur fin min nya kjol är?! Så vacker, jag blir så glad av att se den så den åkte på idag.
Var ute och gick i det fina värdet förut och såg massor med folk som åkte skidor i Hammarbybacken, tänk så härligt! Men jag gick min promenad och upptäckte att isen som gick att gå på i onsdags då jag och Ellinor var ute på promenad nu smält och blivit galet hal. Gick knappt att gå, man vinglade fram.
Men jag kom hem tillslut i alla fall.


Nu ska jag laga lite lunch och städa lite sen åka bort mot Järfälla och se på innebandy.

One star is falling tonight


Ungefär sånt här förväntas man kunna på vår tenta på måndag.


Emilie har varit här idag så har vi suttit med räkneuppgifterna till tentan i flera timmar. Jag kom igenom alla men vet inte om jag kommer lära in alla moment. Jag satsar på att titta lite på det i helgen också.


Nu ska jag fortsätta med mitt fredagsmys!

To do wrong is human, to forgive is devine


Sweet disposition

Idag när jag skulle klä på mig inför vår redovisning i skolan så tänkte jag att jag skulle klä mej "seriöst" och att säkert lärarna skulle få ett bra intryck av mej då och att de då såklart skulle höja mitt betyg.
Mitt val av klädsel blev det här:



Ursäkta posen, var inte meningen.



Mitt val blev i alla fall väst!
Det seriösaste plagg jag äger.



Då har vi rett ut det.

You say that I'm messing with your head




Såhär mysigt var det på min och Ellinors morgonpromenad igår. Det är Hammarby backen som skymtar i bakgrunden, är strax utanför bilden till höger. Stod väldigt nära i alla fall.


Idag hade vi redovisning av vårt hydrologiprojekt som vi har arbetat med i tre veckor, vi blev indelade i grupper och skulle diskutera lite kring vad vi kommit fram till och vilka svårigheter vi haft och så vidare.
Det gick bra och vi slutade tidigare än förväntat.


Så jag åkte in till centralen för att leta efter något sällskapsspel till helgen. Jag hittade ett Trivial Pursuit med 20% rabatt, som hittat (fast lite dyrare då). Sen gick jag in på HM och hittade fin fina kläder! En jumpsuit och en jätte fin kjol. Dom betalade jag med pengarna jag fick av pappa i födelsedagspresent så tack pappa för de fina presenterna!


Min jumpsuit!


Nu dog precis internet och tvn. Härligt! Så använder iphönen för att få internet, tack tjejerna hemma på gotland som har lärt mej hur man gör, ovärdeligt just nu!
Ellinor åkte precis, hon ska hem till ön igen. Hon slipper i alla fall tv/internet-kaoset här i lyan.


Förstå hur många studenter i huset som nu sitter och sliter sig i håret för att de inte kan se på tv eller gå in på internet, det är ju det vi överlever på. Hur ska detta sluta!?
Tror ni jag ser några sura nunor i korridoren om jag öppnar dörren och kikar lite? Haha!



My destiny, my life





Igår kom tjejerna hit och jag bjöd på tacopaj och cheesecake. Det var väldigt mysigt och jag hoppas de uppskattade det lika mycket som jag.


Idag har vi redovisning i skolan där jag inte riktigt vet vad vi ska säga men är upplagt som en diskussion så vi ska mest diskutera våra arbeten, vilket det känns som att jag nog kan klara av.
Redovisningen börjar inte förrän 13 så har hela förmiddagen där jag sk försöka få in lite hydrologi i skallen.




Show 'em what you're worth



Idag har jag varit hemma hos Emilie och pluggat och ätit bullar som hon bakade igår. Oj, så gott det var.
Nu har jag blivit lite inspirerad av Emilies tenta pluggande som går ut på att skriva allt viktigt i glada färger, se så fint det blev!


Ikväll har Ellinor lagat försenad födelsedagsmat till mig, jag blir så bortskämd här. Hon lagade fläsk ytterfilé i ugn, klyftpotatis, bearnaise och så provade vi att göra vitlöksbröd. Ojsan hoppsan så gott det var!
Hon kan hon, min syster!


Nu är planen inför kvällen att lägga ner de färgglada pennorna och se på Titanic och jag ska passa på att sticka lite samtidigt. Myselipysigt det låter tycker jag.


Den har blivit mycket längre nu ska ni veta.

Sigh no more