I wish that I could carry her

Vet ni vad jag har kommit fram till?

 

Jag brukar vara stolt över att jag känner med andra människor och över att jag känner så stark empati vilket gör att jag kan förstå hur andra känner. Detta har jag länge sett som en positiv egenskap.

Med detta tillkommer egenskapen att det svarta och vita i livet blir förvandlat till en gråskala som är svår att tyda. Den gråskalan måste vändas och vridas på många gånger och kompromisser måste skapas för att man ska komma fram till någonting.

 

Jag talade precis med min storasyster i telefon och i samtalet så förklarade jag att det kunde ju ses från ett annat håll också, det vi pratade om alltså. Hon sa då något om att jag var så vuxen.

Det var då jag började känna något annat än stolthet, det är så otroligt ansträngande att hela tiden ändra sin ståndpunkt och sin synvinkel för andras skull. Det slutar nämligen ofta med att jag lämnar min ståndpunkt och så står jag där och ber om ursäkt för hur jag tyckt.

Fast jag anser att jag har rätt. För jag vill inte förstora eller vara till skada.

Gräl slutar alltså ofta med att jag ber om ursäkt, fast jag inte var orsaken till grälet.

Min vän Emilie är tvärtemot mej här. Hon är stenhård. Jag borde verkligen lära mej av henne.

Hon bestämmer sej och låter ingen kliva på henne. Hon är en tyrann i mina ögon. När hon berättar om när hon hamnar i sådana situationer där hon måste försvara vad hon tycker eller hålla vid sin synpunkt så sitter jag bredvid och ryser av bara tanken på att kunna göra likadant. En skräck-förtjusning.

 

Jag brukar tänka att jag inte vågar hålla fast för jag är rädd att det ska skada vår relation, och det är väl ingen stor grej egentligen som har startat konversationen från början, så är det värt det? Mitt svar är alltid nej.

 

Men varje gång jag ger upp och ber om ursäkt så känner jag en klump i halsen. Jag känner en liten sorg i mitt bröst. Jag ger upp mej en liten, liten bit i taget.

Jag skriver inte det här för att jag har ändrat på detta. Jag skriver detta för att jag äntligen har omformat mina känslor till ord.Busy week

Fredag till söndag förra veckan tillbringades på Gotland. Första resan hem sedan jag åkte hit till den stora staden för att plugga. Jag hann med Klintemarknad, köpa strumpor där såklart, hem till sanda och plocka ihop grejer att ta med till stockholm, premiärmatch som sorkarna vann och sen lite fest på kvällen. Sen en lite slöare söndag där frukorsten/lunchen blev en svettig pizza. Blev en väldigt bra helg som sammanfattning.

Nu måndag till onsdag har jag varit på exkursion med klassen i västergötland, bodde på ett vandrarhem i en by som hette Eggby, tror detta ligger i närheten av Skövde. Men eftersom vi bara åkte på mini-pytte vägar där borta med vår stora buss så vet jag inte så noga hur civilisation ser ut där borta.

Kom hem igår vid 18 i alla fall. Det var bara att börja packa igen här hemma och betala skottlands resan som vi ska på den 10:e. Idag bär vägarna (och vågorna) mej till Gotland igen. Blir så eftersom att när jg åkte hit i söndags kollade i kalendern och upptäckte att nästa gång jag kunde åka hem till ön igen var långt framme i oktober, cirka 4 veckor dit. Så jag tar mina två inläsningsdagar och skriver min exkursions rapport på båten och på gotland i stället så hinner jag träffa familj och vänner lite mer.

Hinner ni med?You'll be in my heart

Nu är helgen över och M har åkt hem igen.

Vi tillbringade en regnig dag på Skansen. Men det var roligt ändå, skansen akvariet var roligt med massor med söta djur.

På kvällen såg vi Iron man 2, och båda två somnade i soffan.

På söndagen gick vi några hundra meter ner till vattnet och åt pannkaksfrukost på ett litet café här i närheten. Sen gick vi en liten promenad á la guidad tur av M då han visade mej stan lite.

Det har varit en mysig helg, och på fredag åker jag hem till ön igen! Sist jag var där var för ca 4 veckor sedan.

 

Nu har jag blivit förkyld igen. Inte så kul. Men min kropp har börjat med något nytt har jag märkt. I fredags kväll och i natt har jag vaknat mitt i natten och mått riktigt dåligt. I natt gick jag upp och drack te och såg en film sen somnade jag igen, och när jag vaknade på morgonen så mådde jag mycket bättre. Men eftersom att samma sak hände i fredags så kanske det händer igen. Varför blir jag dåligare mitt på natten?

 

Idag gick jag på föreläsningen sen däckade jag i soffan och sen i sängen när jag kom hem. Ska nu ta det fortsatt lugnt och äta lite och hoppas att den dumma förkylningen försvinner innan helgen. Någon som har tips?

 


Måndags känslor

Fick precis reda på att Fredrick Federley blev misshandlad i Hammarby Sjöstad i onsdags. Visste inte att det var här!
Läskigt!
Skitval blev det i år i alla fall. Tycker folk röstar oansvarigt.
SD, man blir ju deprimerad när man hör om deras valresultat.
Skäms för sverige!

Push it real good

Idag har jag varit på föreläsning och sen åkte jag hem och läste ett halvt kapitel, har ännu ca 20 sidor kvar. Men ingen brådska.
Jag har utmanat mej själv lite och varit ute och sprungit.

Sprang lika lång som förra gången men man känner direkt att man orkar mer, även om detta bara är andra gången.
Jag springer först ner till vattnet och sen en runda på gatorna tills jag kommer ner på en brygga där jag gör utfall x50 (varje ben x25 alltså) sen springer jag vidare på bryggan hem. Men är riktigt seg i benen efter alla utfall, idag blev jag lite yr av det, allt blod gick väl ner i benen eller något.
Och ingen vila mellan rundan och utfallen.
Sen hem och gör plankan.
Jag springer ju inte så långt än men det får jag ändra på när man känner att man orkar mer.

Jag känner mej så duktig när jag väl gjort detta. Man blir så pigg också.
Lyssnade på musik i mobilen när jag sprang så kunde ta två bilder på hur fint det är där man springer.
Detta är från bryggan där jag gör mina utfall.
Detta är den andra bryggan som man springer på längs med vattnet en bit.
Sen sprang jag ju en del på gatan men det kändes ju inte så motiverande att ta bild på, haha.
Idag fyller min roomie och älskade syster (som är på Gotland just nu) år så gratta henne om ni träffar henne.
Grattis Ellinor!


Nu dök det upp en stor regnbåge utanför fönstret. Världen är allt bra vacker ändå!
Förstår ni vad mycket jag offrar för att ni ska få se på detta vackra! Jag bor på 6:e våningen och är jätte höjdrädd! Hängde ut genom fönstret för att ta den andra bilden.

I morgon kommer M hit!!!!

Kvälls reflektion om politik


Tummen upp för att rösta!Jag tycker det är jätte viktigt att man röstar i valet på söndag.

Jag blir upprörd när jag tänker på folk som inte tar sig i kragen och tar sitt ansvar.

 

Jag är inte så insatt, eller så politisk av mej men jag har åsikter.

Jag har ju gått natur-miljö på gymnasiet, vilket antyder vad jag tycker är viktigt.

Och fler kärnkraftverk är ingenting jag tycker är bra. Jag hoppas människor tänker ett steg längre och försöker förstå vad som är det bästa alternativet.

 

Gick in på DN och kollade lite vad de olika blocken står för. Vissa saker är rätt lika, medan andra saker sticker ut.

Min mening är inte att propagera för något parti här, eftersom jag själv inte vet vad jag ska rösta på riktigt än.

 

 

Men…

Jag tycker så illa om när insatta politiker eller dylikt sitter och baktalar andra politiker för deras åsikter.

Ett exempel:

Vi har massor med politiska ombud som står på campusområdet och försöker fånga in studenter som går förbi. De bjuder på kaffe, korv och andra grejer.

Förra veckan gick några från min klass, och jag inräknad, ut för att se om de kunde bjuda på lite kaffe eller så när vi ändå hade rast. Vi hamnade vid KD eftersom alla ville ha deras kaffe, jag dricker ju inte kaffe så jag höll mest folk sällskap.

Dom står där och killen från KD står och försöker småprata med oss, då vi ser en hoppborg som S satt upp längre bort. Vi undrar lite vem eller varför det är en hoppborg på campus då killen från KD säger:

”Ja, men dom har ju ingen bra politik så dom försöker lura dit folk med en fånig hoppborg!(skrattar hånfullt och tittar på oss för medhåll)”

(detta var lite snällare än hur han sa det)

Där och då tittade jag bara på honom, skojar han eller? Jag vet att politiker brukar baktala varandra och få den andra att se dum eller de dålig ut på något sätt i debatter dem emellan men varför?

Jag är intresserad av deras politik inte deras ”fyndigheter” som de kommer på om andra partin.

Där sjönk den killens respekt från mej med 100%.

Jag gick därifrån.

Seriöst, måste de bete sig som barn?

 

Jag bryr mig om hur partierna vill att vårt land ska utvecklas, hur det ska hjälpa människor och hur deras visioner ser ut.

 

Är det bara jag?

 

 

Idag hade vi en riktigt jobbig övning från 13.15- 17.00 med bara en ca 10 minuters paus där emellan. Vi jobbade med fysik-formler! Jag hatar dom!

Jag kände mej seg, folk jobbade för fort och brydde sig inte om att förklara.

Men det gick bra.

Detta lärde mej att jag ska ha med mej en miniräknare nästa gång, och byta grupp. Helt klart.

 

"Put put put! Jag är helt slut slut slut!"

 


Perspektiv

Den här videon har jag postat förut, I know.Men jag har nog en liten crush på den här sorken alltså.
I ett annat liv om jag också var 93:a så skulle jag gänga med den här killen.
Eller om jag någonsin skulle tycka att en 93:a är okej, så skulle det vara han.
Skamgränsen är nådd, men han är bara en, och jag vet massa (killar) som skulle kunna sträcka sej längre ner i skamträsket, men sån är inte jag.
Men som sagt, i ett annat liv.I det här livet stannar och slutar jag med en speciell 87:a, en väldigt speciell 87:a.

Update!

Jag har inspirerat min lilla syster, som nu har dragit på sig mina avlagda (svettiga?!) träningskläder för att ta en liten runda.
Out runnin'!

Sen ska jag göra American brownies till oss som belöning, vi kan säga att vi hamnar på plus/minus noll då väl?

Vet ni vad?

Jag har varit ute och sprungit! Long time no see, som man säger.En annars så tråkig och grå söndag avslutar vi med en springtur så blir allt lite gladare.
Väl ute när jag sprang så upptäckte jag att det var jätte många som hade tänkt som jag, mötte drygt 20 stycken motionärer.Kan också säga att det är otroligt fint att springa här, finns ett promenad däck eller vad man ska säga i trä precis vid vattnet där man kan springa. Är det så fint när man springer så får man nog lite mer sug på att ta på sej spring-tajtsen i framtiden.Behöver träna lite mer regelbundet nu tror jag. Finns massor med anledningar till varför man ska det men främst för mej så är det:
1) Jag måste röra mej lite så jag orkar koncentrera mej på skolan när det gäller.
2) Min kropp saknar innebandy och fotboll och träningar 3 ggr i veckan. Känner mej mycket klumpigare, även om det inte syns.
Nej, nu ska här tränas lite mage och sen duscha!

Boom shak a lak

Jag och Ellinor laddar inför IBK's träningsmatch som vi tänkte se på nätet, om nu det går bra, vi får se.
Vi laddar med musik och frukt!
Sen ska det lagas tacopaj, mumma!
Game on!

i'ts a good thing to look sure in a pouring rain

Nu är jag vaken!
Igår gick jag ut med Emilie, Josefin, Sofie J och Julia och åt lite vid medborgarplatsen.
Var jätte trevligt och jag åt ribs och sen citronmarängtårta efteråt. Mmmm!Idag ska jag och Ellinor gå lite på stan, hon säger att hon måste köpa jeans och en jacka tror jag det var. Så vi ska åka bort och titta på Götgatan, ingen av oss har ju handlat där förut så det blir spännande.Sen ska vi försöka komma hem hit till klockan 16 då M's match skulle sändas på deras hemsida, så det ska vi försöka se.Ska försöka hinna med att plugga lite och hämta grejer från Ellinors lägenhet hit i helgen också.I natt drömde jag att jag umgicks med folk som jag inte umgås med längre. Det var typ folk från när jag gick i låg- och mellanstadiet i Sanda. Sen fick alla superkrafter och blev onda förutom jag och en till. Jag kunde flyga och klarade precis av att rymma från dom.
Är det inte kul vad hjärnan kan ställa till med när man sover?
Varför kom den drömmen upp nu liksom?Jag drömmer ganska ofta att jag kan flyga, fast jag är höjdrädd, hm.... tror ni det finns ett samband?
Nu på morgonen lyssnar jag på:
You are not alone - Michael Jackson
... och tänker på M och familjen.


Idag är det 11:e September. Hela 9 år sedan terroristattackerna i USA. Om ni inte har sett den så ska ni se Remember me.( @ )

Kvälls sysslor

Massor med bloggerskor i sverige är helt kära i den här sorken. Han är bara 17 år tror jag, och klär sig riktigt snyggt och sjunger så här fint.  Jag fattar. haha!
Sen har vi ju den här flickidolen, Joe Jonas från The Jonas Brothers. Hur hittade jag den här videon egentligen? Hahah!
Men Jaden Smith är ju hur söt som helst. Kommer bli en riktig hjärtekrossare när han växt upp.
Ja, nu ska jag sova!
God natt!

Plugg-paus

Jag har nu läst 2 kapitel i en av mina kursböcker, just den här var på engelska. Jag somnade i boken en gång. Nu har jag bara ca 3 kapitel i den svenska boken kvar!!!
Så här blir det när man inte läser det när man ska utan får ta allt på en gång, learn it kids!
Nu har jag plugg-paus och funderar ut vad jag ska göra sen för att fira att jag läst färdigt.
Kanske ta en tur bort och se lite på H&M om de har fått in någon fin jacka. Eller om jag bara ska slå på tvn, ja det är svårt. Något måste göras så att lill- hjärnan återfår sitt viloläge i alla fall.

Började min plugg-paus med att återfå kontakten med min tvillingsyster/siamesiska tvillingsyster.
"Hej, är du där?!"
"Jepp, dej går det att lita på!"
"Vi har likadana jeans på oss idag"
"Här ber vi till Geologi-gudarna att de ska ge oss frid!"
"Sitter och väntar"
Sen kom vår läskiga halv-tvillingsyster på besök, hon är läskig!
Jepp, haha!
Photobooth är väldigt uppskattat vid dessa tillfällen. Me lajk!


Plugge?

Tisdag

Just nu är jag lite trötter. Gick upp 1,5 timme innan jag hade tänkt eftersom Ellinor åkte då. Trodde det var en bra plan när jag gick upp men nu börjar jag bli trött. Kommer säkert somna på föreläsningen om den inte är spännande.
Om ca 30 minuter ska jag ta tvärbanan mot skolan.

Whoopsie daisies

Helgen är förbi.
Idag återgick man till skolan. Och en lektion som man inte förstod så mycket av, men allt kan man ju inte förstå, haha.Efter det åkte jag och Emilie till Solberga för att hjälpa en kompis flytta lite grejer sen vid 15 var jag borta vid Ellinors skola för att hon skulle göra ett av sina slut prov på mitt hår. Hon skulle från början ha gjort lockar men det slutade med att hon gjorde en uppsättning så hon hon skulle ha gjort det på ej hade kommit dit.I morgon ska jag till Ikea IGEN. Men förhoppningsvis för sista gången!
Puss på er!

Vet inte om Ellinor fått godkänt på denna frisyren men det hoppas jag verkligen!Dom tre sista bilderna är ifrån lägenheten.See right trough me

Idag har vi som sagt varit på ikea och köpt massor med grejer, igen! Har tröttnat på ikea en aning.
Sen passade vi på att köpa en tv också, eftersom vi nu var fyra stycken som kunde hjälpas åt att bära. Tvn ser vi som en present från pappa, tack pappa!


Dom extra händerna som hjälpte till idag var mamma som är uppe och hälsar på ,och Niclas. Niclas har byggt ihop vår soffa, startat igång tvn och bärde tvn nästan helt själv från Skärholmen hit. Väldigt snällt!


Och det nästan bästa var ju när vi fick igång tvn och upptäckte att vi har femman och trean, äntligen! Haha!


Nu ska jag skriva lite på vår rapport som vi ska skriva från gotlandsresan.
Men först lite bilder.
Utsikten från lägenheten genom fönstret. Där det gröna ligger är Luma park där man tar tvärbanan när man ska till skolan.
Fix och trix i lägenheten!
Lägenheten ut mot fönstret.
Lägenheten med fönstret i ryggen.
Jag, mamma och Ellinor på promenad.
Folk som matade fåglar på bryggan där vi gick. Var sjöfåglar överallt, jätte söta.


Nu sitter M hemma hos min käre far och mår bra efter en brakmåltid på rådjursstek och klyftpotatis. Bra att de tar hand om varandra när alla tjejer är borta.


Nu ska jag försöka plugga!
P.s. Det börjar ju bli kallt ute så jag behöver köpa en riktig bra jacka, någon som har tips på var man köper det?

Say anything and I'll be fine

Hej, jag har nu tillbringat de 3 närmsta dagarna på min ö! Gotland! Jag har tagit massor med kort men alla på fossiler och sten. Jepp, ni läste rätt!

Jag går kursen Geologi I just nu och den verkar handla väldigt mycket om sten. Jaha ja.. Så vi har åkt runt i en buss och sett på stenar som ligger på stranden och i skogar och dylikt. Som att man aldrig har gjort det förut.
Det värsta var ju när lärarna ställde sig upp i bussen och basunerade ut att det minsann fanns påsar till alla som ville ta med sig sten hem. Jag höll ju på att börja as-skratta, tills jag upptäckte att folk var helt seriösa och gick fram och tog massor med påsar till sina små stenar.
Ja, förutom det smått pinsamma med sten-tittandet så har man ändå lärt sig lite tycker jag. Nu skall det bara skrivas en exkursionsrapport på vad vi lärt oss på 4 till 6 sidor till den här veckan sen kommer nya uppgifter.
En förkylning fick man på köpet också, grattis!
Sen tajmade jag in en dejt med M på Coop i en kvart i Onsdags som resulterade i att jag började grina.
Känns som att inlägget blev muntert. Men jag är så trött nu och i morrn ska jag åka till Ikea och skälla ut dom för att dom förstörde vårt glasbord som vi köpte där, dom drumlarna! Jag kommer inte vara nådig. Så jag behöver alltså min skönhetssömn om ni förstår.
Ska skeda med mamma i nyinköpta sängen inatt. Good times!
God natt!


Jag sover praktiskt taget nu.