See me turn over

Skoldag nummer två väntar runt hörnet. Och så här ser jag ut när jag äter frukost; 2 knäckemackor med smör (riktigt smör, som man har i bakning ni vet eftersom Ellinor tyckte det var ett bra val) och ost och lite apelsinjuice.
Smask smask, man kan rintigt se hur det smaskas när jag äter.

Ska vara seriös och ha med mej lunch idag, för att spara lite studentpengar. Så blir köttbullar och makaroner och ketchup som jag har lagt i en liten lunchlåda som jag köpte igår på Ikea. Idag känner jag mej riktigt förberedd. Men slutar säkert med att jag kommer hem helt slut  i huvudet i kväll igen, den som lever får se!

Nighty night

Så här ser jag ut ikväll, men så här känner jag mej...
.. och inte på ett bra sätt! Massa info inpressat i mitt lilla huvud.
Haha.. nej slutlekt i photobooth. Snart dags för sängen.
Puss och hej!

Faith in you

Första skoldagen är avklarad! Jag är helt slut.
Vi var i skolan i 4 timmar eller något sånt och det känns som att man var där ett dygn.Efter skolan åkte jag själv till Ikea för att köpa möblerna till lägenheten. Blev ett långt besök och till slut kom Ellinor och hjälpte mej. Så nu sitter vi här i Bromma och andas ut efter en lång dag.Idag kom min längtan, jag visste att den skulle komma snart. Jag är inte en sån som kan hålla sånt inne så länge. Känns så konstigt att vara ifrån M och familjen så länge som jag faktiskt ska. Visst kan man ju alltid åka hem över en helg eller så men det är inte samma sak som att dela vardagen med någon.Men jag hoppas och tror att jag kommer finna mej mer i det här om en vecka när jag har flyttat till min lägenhet.Men åh vad det skulle vara enklare och skönare om M var här hos mej!
Här går jag i mina nya hoods

New in town


Jag har snart varit
i min nya stad i ett dygn och jag har hunnit med så mycket!
Idag har jag och Ellinor varit och kollat in vårt nya grannskap i Hammarby sjöstad. Kändes som att gå runt i någons modellstad fast stor, om ni fattar vad jag menar. Var så fint och fräscht överallt.
Vi lyckades till och med bli insläppta i huset där vi ska bo och kollade in var lägenheten låg. Fick inte se i den eftersom hon som bor där nu inte var där men vi fick se in i en annan tjejs lägenhet som är en liknande. Väldigt mysigt!
Sen när vi skulle gå så såg vi en lapp på deras anslagstavla i entrén att en kille skulle sälja sin 120 säng billigt så jag ringde dit och ska dit och se på den i morgon kväll.
Sen var vi på Ikea och kollade in möbler. Tänkte beställa hem dom men det gick inte eftersom dom bara kan vänta med att leverera i 2 dagar och jag får min lägenhet på onsdag. Så i värsta fall får vi åka till Ikea i morrn igen och köpa allt då.
I morgon börjar jag skolan. Känns overkligt. Men jag har ju Emilie som kan hålla mej i handen, som tur är.
Nu ska jag och syrran äta pasta med bacon och avocado, jag är så hungrig!
På väg till Luma (hållplatsen där man går av till den nya lägenheten) blev vår spårvagn påkörd av en bil?!
Jag i mina nya hoods
Ellinor gillar stället.
Här ska vi bo, 6:e våningen.
Jag i mina gubbkläder dagen till ära på Ikea.
Jag har inte börjat längta hem ännu, det kommer nog snart.

Släppa taget

Sanningen är hård och kall.

Sanningen är det enda rätta.

 

Du och jag är ett vi...

 

... och jag kommer sakna oss.

 

 

Jag har inte åkt ännu och det känns mörkt. Men det ordnar sej. Jag behöver bara en ljus punkt så kan jag hitta min väg.

 

 

 

Ingen fara.


Take down

Idag är dagen D.


Det betyder inte dagen D för att jag flyttar, utan för att det är sista dagen jag träffar M innan jag flyttar. Sen kommer det ta ca 3 veckor innan vi ses igen, vad jag vet nu i alla fall.
Jag gillar inte den här dagen, inte alls.

Dum av dej

Den här låten hade jag på hjärnan när jag vaknade i morse.

Idag har jag träningsvärk i låren. Kan knappt gå nerför trappan när man går från lägenheten. Haha… så tränad är jag.

Började med att jag fick lite träningspanik igår så bestämde mej för att springa lite borta på p18.

Först gjorde jag några utfall i köket, sen tänkte jag ta cykeln till p18.

M har ju lånat min cykel nu när hans har varit punka på så han hade höjt sadeln så jag nådde knappt ner till pedalerna. Så cykelturen blev också en träning i sig. Sen tänkte jag ju springa i alla fall 3 km tänkte jag, men icke, jag fick håll så gick en bit på slutet. Sen cykla hem och göra lite mer utfall. Och detta ledde till träningsvärk i låren. Ja, så OTRÄNAD är jag.

Haha!

 

Idag har jag skickat efter kurslitteratur till hösten för ca 1500 kr. Detta är bara två böcker av tre. Pappa betalade den första boken, som bara den kostade ca 500 kr. Så mina böcker för den här kursen kostar ungefär 2000 kr. Jepp, så mycket kostar det. Jag känner mej bestulen!

 

Nu till en liten fråga. Min kära lillasyster ska få slingor i sitt hår snart. Frågan är om hon skall bli mörk eller ljus i håret. Tycker alla som läser bloggen ska lämna sin åsikt, snälla!

 

Vad tycker du?


Ljus eller mörk?
Med ena foten utanför

Jag tycker om Evelina Lamu massor, men Eve, jag får dåligt samvete av att läsa din blogg. Du är så tränad och jag har inte tränat klokt och regelbundet på länge! Jag skäms! Jag som tränat klokt sedan i 5an på mellanstadiet, och nu slutade jag fotbollen och innebandyn och förvandlas sakta men säkert till en liten klump.

 

Men igår kom ett litet ljus i min träningsfattiga tillvaro. Jag fick en tidning från min skola. Dom har visst massor med träningsformer där i anslutning till skolan. Till jätte bra priser också! 6 månaders träningskort som gör att jag kan träna massor med pass i veckan, och kan välj mellan massor med pass, kostar runt 1100. Är inte det sjukt billigt?

 

Jag och Emilie Lange har ju sagt att vi ska träna tillsammans i Stockholm så får se om hon hänger på. Vi var ju annars inne på att träna någon sorts kampsport för att bli lite starkare. Men de hade nog något liknande i skolan så det kan nog bli bra.

 

Sakta men säkert lunkar dagarna förbi och snart är det bara en vecka kvar! Jag känner att jag börjar planera upp min tillvaro lite. Jag börjar få lite grepp om det hela.

 

Och, nej.. Pisse har inte kommit hem ännu.

Han är saknad.


Save tonight

Att "flytta" till Stockholm känns både skrämmande och samtidigt roligt och spännande.
Sanningen är ju att det blir vad man gör det till.
.
Igår träffade jag tjejerna från gamla goda gänget, kom in på ganska mycket snack om vad man ville utbilda sig till. Mina vänner vill ju utbilda sig till såna lätta yrken som åklagare, läkare eller psykolog.
Jomensåatte... jag vill ju bli Geovetare, men fråga inte vad det leder till för yrke. Dom får mej att känna att jag utbildar mej till något diffust och enkelt när de diskuterar vad de vill bli. Haha. Världen är allt bra rolig.
.
Men det är ju som Emilie sa : "Man blir ju sjuk i huvudet när man umgås med såna där, som bara vill ha typ mvg i allt." (kan ju tilläggas att dom har ju typ det också).
.
Jag kommer helt enkelt ha rätt rika och mäktiga (josefin ville bli domare sen, efter åklagare) vänner sen i framtiden, inte dåligt.
.
Just det också, tänk om jag skulle utbilda mej till någon av de yrkena. Hur proffsigt låter det inte att säga att man går läkarlinjen, juristlinjen eller läser till psykolog? Låter ju helt galet.
.
Mina kompisar hade som ett mål att de skulle vilja hjälpa folk, till exempel åka till afrika och jobba där. Jag kan ju följa med och testa vattnet i såna fall, se jag fick också vara med, härligt!
.
.
Idag ska jag och M åka till Sanda. Jag ska hjälpa Lisen baka pajer och M ska måla lite, spännande va?
Jo, var ute i Åminne med Emelie, Phllip, Jennie, Ante och Viktor i söndags. Var en jätte rolig dag! Måste göras om igen någon gång!

Belief

Igår handlade jag och familjen lite inför min flytt. Kom hem med en resväska och ett regnställ. Jag tror att eftersom vi ska på en massa exkursioner med skolan så lär det ju säkert regna någon gång och då kan man lika gärna köpa ett nu.

 

Sedan så har det ju öppnat en Tapas restaurang på strandgatan så jag tog med mig familjen och åt 12 goda tapas rätter. Var väldigt gott. Familjen uppskattade det väldigt mycket så det var mycket trevligt.

Sen gick vi ju såklart ner till hamnen och köpte en glass till efterrätt.

 

Min klass från gymnasiet hade reunion igår kväll också men jag missade tyvärr deras grillning men hängde på dom senare när de kom in till stan för att gå ut lite. Vi gick runt på massor med ställen och hamnade till slut på Kapitelhusgården där Sofie jobbar i sommar. Där var det bara vi som hade vanliga kläder och vi fick ett bord precis brevid där  Jauvet sjöng en sång när vi kom in.

När de sjungit klart gick Josefin fram till dom och sa att vi verkligen gillar dom sen applåderade vi lite, vi 5-6 tjejer som satt där.  Senare kom en av dem fram och ville skåla med oss. Vet ni inte vilka Jauvet är så har ni missat något mina vänner.

För detta är deras sista år på medeltidsveckan!

 

Vi gick sedan till Effes eftersom att det var dit man skulle, som ni märker hängde jag bara på. Har aldrig varit på varken Kapitelhusgården eller Effes innan igår. På effes var det dresskode att man var tvungen att vara medeltida klädd så jag fick låna Lindas mantel. Jag kände mej som en hob men det var skoj. Haha.

Tänk så mycket man aldrig provat på förut.

 

Idag har jag och min mamma åkt runt lite och njutit av sommaren. Blev bad i Åmine och Norrlanda, fika i Roma och i Slite och massor med små mysiga butiker där emellan.

 

Nu försöker jag komma på vad jag ska äta till kvällsmat.

 

Förresten om jag inte sagt det tidigare så kommer jag och Ellinor bo i en etta i Hammarby sjöstad i höst. Jag hittar ju inte så bra i stockholm men har förstått att det är ett bra område i alla fall. Håller ni tummarna för mej?

 

"Have no fear for giving in
Have no fear for giving over
You'd better know that in the end
Its better to say too much
Then never say what you need to say again

Even if your hands are shaking
And your faith is broken
Even as the eyes are closing
Do it with a heart wide open"