im good, im gone

Just nu har jag en jobbig gnagande känsla i mej. Jag tycker inte om den alls.

Vet inte vad man ska göra åt den, förutom att  springa skiten ur den jävla känslan ikväll.

Det är det jag ska göra.


Tears in heaven

Igår grät jag.

Jag skulle hjälpa till att arbeta i caféet i det stora cirkustältet på riks lägret. Jag blev kommenderad att hjälpa till i "köket", det vill säga göra toast och våfflor hela kvällen.
Klockan 20.30 började Hassela teaterns föreställning och man hade inte så mycket att göra så då passade man på att se lite. Jag har ju sett den förut med skolan men tycker att den är så bra så såg den i alla fall.
När de började sjunga så fick jag rysningar över hela kroppen. Alla små hårstrån stod upp, det var så mäktigt. Alla var tysta.
Sen började en blond kille sjunga Tears in heaven och då var det ruskigt vad rysningar det kom.

Min älskade lillasyster skyndade sej bort mot mej och hon hade tårar i ögonen. Låten var ju nästan för bra. Jag kände bara hur tårarna började komma ur mina ögon med. Dom rann som vara små floder.

Det var inte bara vi som grät. En tjej lite äldre än mej kom och hämtade papper för att torka tårarna. En hel familj såg det ut som stod och snyftade, mest en liten kille i familjen.

Det slog mej att jag är numera en sån som har något att gråta över när sorgliga låtar som denna spelas. Jag tillhör den skaran. Det är något nytt. Det är kanske inte någon större händelse att jag har en anledning men jag har aldrig tänkt mej som en sån som kan gråta så. Jag har tillhört den skaran som har stått och sett någon annan gråta och undrat varför, och själv inte påverkats på något större sätt.

Men jag grät, och Ellinor grät. Jag fick vara den som tröstade.

Vi tänkte på Jimmy. Ellinors klasskompis från lekis till högstadiet. Han som var där, man såg honom varje dag. Han var väldigt snäll. Han hade kanske inte världens största kompisgrupp men det var inget jag tänkte på. Jag var ju ett år äldre. Var ju upptagen med annat. Kände honom inte så väl. Men han var där, man förväntade sej att han skulle växa upp, skaffa sej massor med flickvänner och få nya kompisar på gymnasiet, precis som alla andra.

Men det blev inte så. Han slutade andas för några år sedan.
Jag vet inte varför han inte orkade. Nu önskar man att man sett, vetat om det. Så man kunde ha gjort något.
Dumt att tänka så, spelar ju ingen roll nu.
Men man tänker så i alla fall.

Vi grät igår. Vi grät för att Jimmy inte finns längre.handens fem fingrar

Hela helgen hade vi träningsläger på Fårö med fotbollslaget. Har ju haft uppehåll i 2 veckor utan träning innan så att starta mjukt verkade det inte va någon som ens hade tänkt på. Vi började på fredag med match mot Dalhems a-lag. Dom hade alla a-lags spelare med, vi hade inte det, så resultatetblev 1-4 till dom. Men jag fick spela höger mittfältare en halvlek, så jag är nöjd.

Sen bar det av till Fåröen. Har sprungit på Ulla Hau hela helgen. Så så fort någon säger ordet sand så får jag rysningar i hela kroppen. Brrr..! Sprang och sprang var det vi gjorde. Och sprang lite till. Det bästa var orienteringen, eftersom att det gick rätt så bra för mitt och Malins lag då, och så kunde man fylla på med lite blåbär medans man sprang. Mumma!

Sen på söndagen åkte man hemmåt igen. När M kom hem så spöade han mej i badminton utan nät. Men det var roligt ändå (jag slapp ju sanden i alla fall).

Igår vaknade jag på morgonen och hade ont i nacken. Så blev en riktig slappdag, då det enda vettiga jag gjorde var att läsa illustrerad vetenskap och resa ett cirkustält.

Jo, cirkustältet ja. På fredag kommer cirka 300 4Hare till gotland för att medverka i rikslägret. Så då behövs ett tält i storleken större än alla andra tält som de kan samlas i. Det blev då Gotlands största tält som vi skulle resa på Gustavs i Fröjel. Vi var utrustade med arbetshandskar och jag kände mej rätt så proffsig. Men min och Ms uppgift blev att "sätta på kondomer", det är inte fullt så sunkigt som det låter. "Kondomerna" i det här fallet var skydd till pinnarna som de hade satt ner i marken. Så M fick bära dom och jag sätta på dom. Oj, va jobbigt, haha.

Har drömt om det där sabla tältet hela natten, så har inte sovit så gott. Pinnar hit och dit.

Idag väntar väl sol antar jag. Ska konferera med syster och se vad vi ska hitta på.


you sleep next to me

Hej hopp. Här är man hemma själver. Fast storasyster är i och för sej hemma men hon ligger i en hög av täcken och gluttar på Gilmore Girls. Hennes orsak till att inte göra något och ligga inom hus en dag som den här är att hon är ledig. Jaja.. man får ju leva sitt liv som man vill. Jag väljer sol framför tv strålning idag i alla fall.

Jag har varit riktig duktig idag och jag har målat verandan, tvättat kläder, hängt dom på tork och läst massor i min bok. .

Har kollat in mitt antagningsbesked nu. Jag kan gå recepterie programmet i Uppsala i höst om jag känner för det, för jag har kommit in. Och massa små kurser på distans kan jag oxå läsa. Jag ska kolla in dom och sen bestämma om jag ska läsa någon liten rolig kurs. Wiie, ibland känner man att man kan göra vad man vill här i livet.

Jag skulle ju (teoretiskt!) kunna plugga i uppsala i 3 år och sen va färdigutbildad när jag är 23. Tjugotre gott folk! Hela livet framför mej. Och en utbildning i ryggen.

Ska ju inte det men bara att jag vet att jag skulle kunna det känns som ett stort äventyr.

Nu väntar mera hushållsbestyr här hemma.


take me there

Igår var det dags för en dag på Stångaspelen igen. Och den här gången lyckades jag faktiskt fatta pärk, kan man tänka sej! Så jag och M satt och såg Hablingbo mot Levide i finalen och fattade allt som hände. Jag måste ju erkänna att jag är stolt över oss båda. Men frampärk har jag inte ens försökt mej på att fatta ännu.

Fick reda på att på fredag ska laget visst möta dalhem i träningsmatch precis innan vårt träningsläger på fårö. Så känner lite panik över att man inte har tagit tag i saken och tränat något hemma när vi har uppehåll. Så igår när M sa att han skulle ut och springa så lät jag mej övertalas att följa med. Jag tog ju i och för sej en kortare runda än min tränade pojkvän men kändes väldigt seriöst ändå. Hann till och med göra lite situps innan han kom tillbaka.

Sen vräkte man i sej godis och såg film när man kom tillbaka från rundan, men jaja... de räknas ändå!

I morrn åker familjen iväg till fastlandet, ska hälsa på kusinerna och spana lite i dalarna där pappa ska på jakt senare i höst. Så då kommer jag vara all alone på dagarna i veckan. Tråkigt vill jag påstå. Men jag får styra upp något helt enkelt.

         

the beat

Blev ingen toftaparkering för mej och eve. För konstigt (inte soligt..) väder. Tråkigt, jag som hade sett fram emot det.

Blir nog lite sightseeing med familjen idag... eller nej. Nu kom M och sa att vi ska till stan. Ska laga mat till familjen ikväll, ska bli thiländskt, á la familjen Forre. Och kryddorna vi behöver finns antagligen bara i stan. Så blir liten roadtrip till stan och kryddletning på schemat idag.

Igår var jag, Ellinor och M i Stånga. Vi lyckades på något vänster komma precis när det började regna och lisen snodde ett av våra paraplyn och där satt vi och tittade på pärk som vi inte fattade i spöregn. Ja, men så är det ju ibland.

So long, good bye!

boost

Har varit dålig på att skriva av mej här, brukar va så på sommaren tror jag. Massa annat som lockar, men inte datorn precis.

Men vad är det som händer just nu då?
Jo, jag slutade på roma vårdcentral i fredags, och har alltså bara varit hemma en och en halv arbetsdag, men känner mej redan uttråkad, kan i och för sig bero på det dåliga vädret.
M  bor hemma hos familjen cedergren nu. En månad ska han bo här sen flyttar vi till stan.
En av våra grannar, eller en polare till pappa rättare sagt har fått fyra söt hungvalpar. Vi har varit och lekt med dom små rackarna två gånger, hoppas på en tredje idag. (om det blir så så kommer bilder in här sen)
Vi har uppehåll med träningar till den 18:e då vi ska på träningsläger på Fårö. Ser fram emot det. Men just nu är jag rätt glad att vi har uppehåll eftersom att jag antagligen har tagit över Eves förkylning, ja, eller någon annan förkylning. Förkylt är det i alla fall. Men efter regn kommer solsken.

Idag ska moi och co baka kanelbullar, längtar. Är ju det godaste som finns.!!

En undring: Kommer det regna idag eller??